3.8.14

O "ANATΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ" ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ Dongfeng-41: H κινεζική απάντηση στην αμερικανική αντιβαλλιστική ασπίδα

H Kίνα ετοιμάζει τον καινούργιο διηπειρωτικό της βαλλιστικό πύραυλο Dongfeng-41 ("Aνατολικός Άνεμος" στην κινεζική ποιητικη γλώσσα) ως απάντηση στην παγκόσμια αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ με την οποία προσπαθούν οι Αμερικανοί με εμφανείς εχθρικές διαθέσεις να περικυκλώσουν τις μόνες υπερδυνάμεις που τους αμφισβητούν, τον κινεζικό "Κόκκινο Δράκο" και την ρωσική "αρκούδα".
Η πληροφορία ότι η Κίνα είχε ξεκινήσει την κατασκευή ενός καινούριου  ICBM, ήρθε την επιφάνεια πέρσι τον Ιούνιο, από έκθεση του Πενταγώνου που ανέλυε τις δυνατότητες και τις προοπτικές των κινεζικών ΕΔ. Η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει από την κινεζική εφημερίδα "Huanqiu Shibao"  που φυσικά εκπροσωπεί τις απόψεις της κυβέρνησης, και δημοσίευσε στρατιωτική έκθεση που αναφέρεται στις εργασίες του found Research Institute of China Aviation Industry Corporation πάνω στο project Dongfeng-41.
"Mε την συνεχόμενη ενδυνάμωση της αμερικανικής αντιβαλλιστικής δυνατότητας, η κατασκευή πυρηνικών όπλων τρίτης γενιάς  με πολλαπλές κεφαλές είναι ο κύριος στόχος" αναφέρει στην εφημερίδα αξιωματούχος του κινεζικού ΥΠΑΜ και συνεχίζει "απαραίτητη θεωρείται η αναβάθμιση της δυνατότητας αντιμετώπισης της αντιβαλλιστικής ασπίδας των ΗΠΑ, ενισχύοντας τις κινεζικές πυρηνικές δυνάμεις.
Σις 9 Ιουλίου με ανησυχία στην Ουάσιγκτον έμαθαν ότι οι Κινέζοι προχώρησαν και στην ανάπτυξη πυράυλου cruise ο οποίος μπορεί να καταστρέψει αμερικανικά πλοία και αεροπλανοφόρα.
Υπενθυμίζεται ότι ρωσική δοκιμή πυραύλου cruise προ ολίγων ημερών προκάλεσε πανικό στην Ουάσιγκτον, με την προσθήκη αυτή της δυνατότητας και στις κινεζικές ΕΔ, οι αμερικανικοί στόλοι θα αδυνατούν να πλησιάσουν στην κινεζική και στην ρωσική ενδοχώρα. Ρωσία-Κίνα έχουν αντιληφθεί από καιρό την προσπάθεια των Αμερικανών να περικυκλώσουν και να "στραγγαλίσουν" τις δύο υπερδυνάμεις, οικονομικά και γεωπολιτικά, και να κατέχουν στρατηγικές θέσεις ώστε να έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση Γ'ΠΠ.
Πρόκειται όμως για δύο παλιά έθνη και ειδικά οι Κινέζοι είναι ένα από τα πέντε εναπομείναντα αρχαία έθνη (τα άλλα είναι η Ελλάδα, η Αίγυπτος εάν δεχτούμε ότι δεν επικρατεί το αραβικό στοιχείο, η Ινδία,και το Ιράν-Περσία) που έχουν γνώση αιώνων γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής και γνωρίζουν ποιές είναι οι απαραίτητες κινήσεις για να επιβιώσουν στην παγκόσμια σκακιέρα.
Αντίθετα οι ΗΠΑ ως νεαρό και τεχνητό έθνος, έχουν την ανυπομονησία του έφηβου, και "προδίδονται" από τις μη ελεγχόμενες και χωρίς υπομονή επιδιώξεις τους, όπως αποδεικνύει και η δημιουργία με ευθύνη της Δύσης της ουκρανικής κρίσης που στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές.
 defencenet.gr