8.8.14

Βίντεο: Κατάρριψη ουκρανικού MiG-29 - Μεγάλη νίκη των ρωσόφωνων στο Dolzhansky

70 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΟΙΧΙΕΣ BUK-21 ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ

Bίντεο με το σημείο κατάρριψης του ουκρανικού Mig-29 ανάρτησαν οι ρωσόφωνοι. Μig-29 της ουκρανικής Αεροπορίας κατέρριψαν οι δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας συνεχίζοντας την πολύ επιτυχημένη αντιμετώπιση των ουκρανικών μαχητικών με την χρήση των φορητών αντιαεροπορικών Manpad, με τα οποία έχουν κυριολεκτικά θερίσει τις αεροπορικές δυνάμεις του Κιέβου.
 
Στο μεταξύ άλλοι 20 Ουκρανοί στρατιώτες λιποτάκτησαν και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους σε σημείο ελέγχου στο Ντονέτσκ,και προστίθενται στους 600 που προ μερικών ημερών πραδόθηκαν σε Ρώσους συνοριοφύλακες στα ρωσικά σύνορα. Τα κρούσματα λιποταξίας αυξάνονται καθημερινά, καθώς οι στρατιώτες αρνούνται να σκοτώσουν συμπατριώτες και συμπολίτες τους, και πολλοί από αυτούς έχουν φυλετικές τύψεις αφού ανήκουν στην ρωσική εθνότητα και αυτοπροσδιορίζονται ως Ρώσοι.
 
Η αρχική ορμή του Κιέβου έναντι των ρωσόφωνων μετά την προβοκατόρικη κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το έκαναν οι Ουκρανοί, με την συνενοχή των ΗΠΑ, έχει εξανεμιστεί, και οι δυνάμεις του έχουν υποστεί βαρύτατες ήττες τις τελευταίες ημέρες.
 
Στην περιοχή του Λούγκανσγκ οι ρωσόφωνοι πέτυχαν μια ακόμα νίκη αφού σήμερα κατέλαβαν την πόλη Dolzhansky. Πριν από λίγο ανακοίνωσαν την ολική εκκαθάριση της περιοχής από δυνάμεις του ουκρανικού Στρατού οι οποίες υπέστησαν βαριές απώλειες.Το σημαντικότερο όμως είναι τα λάφυρα που έπεσαν στα χέρια των ρωσόφωνων αφού κατέλαβαν 70 οχήματα, τεθωρακισμένα, και άρματα μάχης, ενώ κατέλαβαν και συστοιχίες Grad. Αυτός ο εξοπλισμός πρέπει να ανήκε στην διαλυθείσα 72η Ταξιαρχία, η οποία εξοντώθηκε στο σύνολό της και οι επιζώντες κατέφυγαν στην ρωσική μεθόριο για προστασία. Πρόκειται για μια τεράστια νίκη που προσέδωσε και υλικά οφέλη στους Νεορώσους.
 
 
 defencenet.gr