8.8.14

Συγκρούσεις Κούρδων και ισλαμιστών του ISIL στη... Γερμανία!

Εκατοντάδες μέλη της κουρδικής μειονότητας Γεζίντι του Ιράκ συγκρούστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στους δρόμους της πόλης Χέρφορντ κοντά στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας, με ισλαμιστές υποστηρικτές του «χαλιφάτου» του ISIL.
 
Περίπου 300 Γεζίντι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που δέχονται τα μέλη της μειονότητάς τους στην Συρία και στο Ιράκ, αλλά και για επίθεση με θρησκευτικό κίνητρο που δέχθηκε χθες μέλος της κοινότητάς τους στο Χέρφορντ.
 
Η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε να επέμβει, όταν δεκάδες άτομα που φορούσαν κουκούλες άρχισαν να επιτίθενται σε περαστικούς στο κέντρο της πόλης, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν από αυτούς.
 
Έγινε χρήση σπρέι πιπεριού προκειμένου να συγκρατηθεί το πλήθος και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία και ένα πυροβόλο όπλο, ενώ η αστυνομία κατέγραψε τα στοιχεία 86 ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.
 
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης χρειάστηκαν ενισχύσεις από την αστυνομία του Μπόχουμ και του Ντόρτμουντ. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στον δρόμο όλη τη νύχτα.
 
Νωρίτερα πέντε Γεζίντι συνεπλάκησαν με έξι φανατικούς ισλαμιστές σε εστιατόριο της περιοχής, στο οποίο είχε αναρτηθεί αφίσα που καλούσε σε συμπαράσταση των Γεζίντι του Ιράκ. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και ένας 16χρονος Γεζίντι τραυματίστηκαν, όταν δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι και σπασμένα μπουκάλια. 
 
Από την συμπλοκή συνελήφθησαν έξι άτομα, όλοι φανατικοί μουσουλμάνοι τσετσενικής καταγωγής και γνωστοί στις αρχές.
 
Σήμερα στην Γερμανία υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 60.000 Γεζίντι, κυρίως στις περιοχές της Κάτω Σαξονίας και της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στην χώρα προκειμένου να αποφύγουν τους διωγμούς που υφίσταντο στην πατρίδα τους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr