8.8.14

Έκτακτη σύσκεψη στο τουρκικό ΥΠΕΞ εν όψει εισβολής του ISIL στην Τουρκία!

Η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, λόγω της προσέγγισης στα τουρκικά σύνορα των ισλαμιστών του «χαλιφάτου» του ISIL, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.
 
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο διοικητής της MİT, Χακάν Φιντάν, ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΣ, Χουλούσι Άκαρ και ο διοικητής της Χωροφυλακής Σερβέτ Γιορούκ, συναντήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν στα σύνορα της Τουρκίας.
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εντολή του πρωθυπουργού Ρ. Τ. Ερντογάν.
 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συζήτηση αξιολογείται η τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και η απειλή από το ISIL, να αποκλείσει το οδικό δίκτυο της χώρας.
 
Επίσης στην κυβερνητική συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε η δημιουργία ενός στρατοπέδου χωρητικότητας 20.000 ατόμων για «φιλοξενία» προσφύγων από το βόρειο Ιράκ…
 
Πρόσθετες πληροφορίες ανέφεραν ότι έγινε, επίσης, αξιολόγηση- βάσει των στοιχείων της MİT, της γενικότερης κατάστασης των κουρδικών ένοπλων οργανώσεων όπως είναι το PKK και το PYD στη Συρία, καθώς και η δραστηριότητες του ISIL στην περιοχή.
 
Αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα τουρκικά στρατεύματα κοντά σε περιοχές που συνορεύουν με το Ιράκ και τη Συρία, στη νότια Τουρκία.
 
 
defencenet.gr