9.8.14

Η Ισραηλινή Επίθεση και ο διωγμός των Χριστιανών


Αυτές τις ημέρες σε όλον τον κόσμο, η ενημέρωση εστιάστηκε στην ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ακολουθώντας την κοινή γνώμη, επέκρινε το Ισραήλ, για «δυσανάλογη χρήση βίας» και την καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας,αλλά αγνόησε μια πολύ χειρότερη τραγωδία που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή.

Έτσι, μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες του κόσμου, με δεκάδες χιλιάδες μέλη, η οποία κοινότητα, είχε υποβληθεί σε παρενοχλήσεις την τελευταία δεκαετία από φανατικούς μουσουλμάνους, ξαφνικά έλαβε την χειρότερη αντιμετώπιση μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν, τώρα καταστρέφεται ολοκληρωτικά από την ριζοσπαστική τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών Gatestone.
Οι Ισλαμιστές ανάγκασαν τους χριστιανούς στο Βόρειο Ιράκ ή να ασπασθούν το Ισλάμ και τακτικά να πληρώνουν στο «χαλιφάτο» φόρο για «προστασία» ή να πεθάνουν. Είναι σαφές από την ανακοίνωση που εξέδωσε η νέα διοίκηση της πόλης της Μοσούλης, η οποία ελέγχεται από το ΙΚΙΛ.
Οι Ισλαμιστές απαιτούν «φόρο» 450 δολαρίων ανά μήνα- ένα απίστευτο ποσό για το Ιράκ.
Λίγες ώρες μετά το ΙΚΙΛ, παρουσίασε ένα τελεσίγραφο προς τους χριστιανούς, αναγράφοντας στους τοίχους των σπιτιών τους στη Μοσούλη το γράμμα «ν»- ένα σύμβολο που υποδηλώνει ότι οι κάτοικοι του σπιτιού είναι καταδικασμένοι σε θάνατο.
Οι περισσότεροι Χριστιανοί της Μοσούλης προσπάθησαν να φύγουν έντρομοι.
Τα κλάματα των γυναικών και των παιδιών που εγκατέλειπαν τα σπίτια τους χάθηκαν μέσα στη βοή του ισραηλινού πολέμου.
Τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αγνόησαν τον ανελέητο διωγμό των Χριστιανών και έδειχναν πλάνα από την καταστροφή της Γάζας.
Παρεμπιπτόντως σημειώνεται ότι κατά το διάστημα των 30 ημερών της ισραηλινής επίθεσης, οι τρομοκράτες της Χαμάς εκτόξευσαν κατά των Ισραηλινών αμάχων 3.400 ρουκέτες.
Ομοίως τα μέσα ενημέρωσης δεν εστίασαν την προσοχή τους στο γεγονός ότι στη Συρία, πρόσφατα,σταυρώθηκαν οκτώ χριστιανοί, σημειώνει το κανάλι ‘9’ του Ισραήλ.