20.8.14

Από τα κελιά της Τιμής ξανά στον Αγώνα: Επίσκεψη του πρόσφατα αποφυλακισμένου βουλευτή Α. Ματθαιόπουλου σε Αμφίπολη και ΕΒΖ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου


Την Τρίτη το πρωί ο βουλευτής Σερρών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση του επισκεπτόμενος τον νομό Σερρών και συγκεκριμένα τον αρχαιολογικό χώρο Αμφίπολης, για να ενημερωθεί δια ζώσης για το περιεχόμενο των ανασκαφών και την εξέλιξη των εργασιών.


Το γεγονός καλύφθηκε από τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ στα οποία ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος παραχώρησε δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως ο σκοπός της επίσκεψης του απορρέει από το γνήσιο ενδιαφέρον του ιδίου αλλά και του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος για οτιδήποτε αφορά την ελληνική ιστορία καικατηγόρησε τον μνημονιακό πρωθυπουργό που είχε το θράσος να επισκεφτεί τον ίδιο χώρο λίγες ημέρες νωρίτερα, παριστάνοντας τον προστάτη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων, όταν με τα μνημόνια του αλλά και την προδοτική του στάση στο Μακεδονικό ξεπουλάει την πατρίδα στους διεθνείς τοκογλύφους και τους κάθε λογής επιβουλείς της.


Αργότερα το μεσημέρι ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος μαζί με κλιμάκιο της Τ.Ο. Σερρών επισκέφτηκε την ΕΒΖ στον Λευκώνα για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο μοναδικό εργοστάσιο του νομού που με «εντολή Σαμαρά» οδηγείται κι αυτό προς το οριστικό κλείσιμο. Η συνάντηση με φορείς και διοικητικούς του εργοστασίου διήρκησε περίπου μία ώρα και συζητήθηκαν αρκετά θέματα που αφορούν το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων, τις επιπτώσεις της απαξίωσης του εργοστασίου αλλά και οι παραλείψεις των βουλευτών της ΝΔ του νομού Σερρών, που παραμένουν απαθείς μπροστά σε αυτό το έγκλημα για την πόλη τους και την τοπική οικονομία.

Ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος, αφού κατέθεσε αντίγραφο του Δελτίου Τύπου και της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα αυτό επανέλαβε πως η διάλυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και η αλλοτρίωση «πνευμόνων» οικονομίας των τοπικών αγορών συγκαταλέγονται ανάμεσα στα επιτεύγματα της ανθελληνικής συγκυβέρνησης που απαξιώνει σημαντικές υποδομές για να τις ξεπουλήσει αργότερα στους λεγόμενους «επενδυτές».

Ξεκαθάρισε πως η Χρυσή Αυγή θα αναδείξει το θέμα αυτό στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού ο ένας εκ των τριών εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων με την Ελληνική Αυγή είναι ο Συναγωνιστής Σιώης Νικήτας από τις Σέρρες.


Τέλος, ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος επισκέφτηκε την Τ.Ο. Σερρών και κατά την ομιλία του προς το ακροατήριο αναφέρθηκε στο χρονικό της προφυλάκισης του και την αίσια κατάληξη της πολιτικής του δίωξης, στις παράνομες διώξεις εις βάρος του Αρχηγού και των λοιπών βουλευτών του Κόμματος αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις που παρά την πολεμική του ανθελληνικού κατεστημένου ενάντια στην τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από την Χρυσή Αυγή.

Κατά το τέλος της ομιλίας ο βουλευτής Σερρών παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικά δίκτυα των Σερρών που έσπευσαν να καλύψουν την εκδήλωση και διαβεβαίωσε πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα κρατήσει το μαχητικό του χαρακτήρα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια Ελλάδα ελεύθερη από τα δεσμά του μνημονίου και των υποτακτικών του.


Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα άπαντες οι Συναγωνιστές έψαλλαν τον εθνικό μας ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος, δίνοντας όλοι από κοινού την υπόσχεση ότι η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον αγώνα της με οποιοδήποτε τίμημα αλλά και την ελπίδα ότι η αποφυλάκιση του Συναγωνιστή Ματθαιόπουλου θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για την οριστική κατάρρευση της σκευωρίας και την αποφυλάκιση του Αρχηγού και των βουλευτών που τόσους μήνες υφίστανται μια άδικη κατάσταση επειδή με την γνησιότητα και την προσήλωση στις ιδέες τους απειλούν τα εκλογικά συμφέροντα της χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου.