14.8.14

Φίλος της Ελλάδος ο Επικεφαλής Αξιωματικός των Λιβυκών Δυνάμεων στη Τρίπολη!


Τελικά το άνοιγμα των στις Αραβικές χώρες και η συνεργασία των Στρατιωτικών Δυνάμεων με την Ελλάδα όπως η εκπαίδευση τους στις Σχολές και τα Στρατιωτικά Σχολεία  δείχνει να αποφέρει καρπούς !
Ο Επικεφαλής των Ναυτικών Δυνάμεων της Λιβύης στην Τρίπολη είναι ορκισμένος φίλος της Ελλάδος .
Εκτός των άλλων κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα και στη Σχολή Ναυτικών Δυνάμεων της  Ελλάδος  το περασμένο χρόνο έπαθε «διαβητικό Σοκ «με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του !
Η Άμεση επέμβαση των Στρατιωτικών γιατρών τον επανέφερε και η περίθαλψη του από το Σύστημα Υγείας τον έκανε  τον καλύτερο Πρεσβευτή της  Ελλάδας !
Όταν πληροφορήθηκε την επιχείρηση της Ελλάδος  όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά βοήθησε με όλα μέσα τους Έλληνες ΟΥΚάδες  να ασφαλίσουν το λιμάνι και τους χορήγησε και πλωτά και  όχι τα φουσκωτά  που είχαν για την μεταφορά των πολιτών που ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά  λόγω Θαλασσοταραχής , αλλά  πλωτά του Λιβυκού Ναυτικού !
O Λίβυος Αξιωματικός είναι σε  συνεχή επικοινωνία  με το Ελληνικό Πεντάγωνο για τον απεγκλωβισμό των Κινέζων Πολιτών που εργάζονται στη Λιβύη , όποτε ζητηθεί από την Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας που μετά την επιτυχή επιχείρηση απεγκλωβισμού της Ελίτ της Πρεσβείας της Κίνας  ,οι μετοχές της Ελλάδος στην αχανή χώρα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη !
Να θυμίσουμε τις άριστες σχέσεις που έχει αναπτύξει το Πεντάγωνο με την Στρατιωτική συνεργασία  με  Χώρες  όπως Κατάρ ,Λιβύη και Αραβικά Εμιράτα αλλά και την προσωπική σχέση που έχουν άνθρωποι της Στρατιωτική ηγεσίας της Ελλάδος  και σε αυτές τις χώρες μετράει πάρα πολύ !KATAR
Εκτός των άλλων : Σαράντα νεαροί Λίβυοι πρόκειται να φοιτήσουν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015, στο πλαίσιο υλοποιήσεως σχετικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε διακρατικό επίπεδο και ασφαλώς αποτελούν την επιβεβαίωση της παρεχόμενης υψηλοτάτου επιπέδου εκπαιδεύσεως που παρέχουν όχι μόνο η συγκεκριμένη Σχολή, αλλά το σύνολο των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Livyos.dokimos.2Ενόπλων Δυνάμεων και είναι ήδη πασίγνωστο στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο πλαίσιο, πρόκειται να φοιτήσουν και άλλοι 60 νεαροί Λίβυοι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Σχολή Ικάρων και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τα έξοδα σπουδών των οποίων πρόκειται να πληρώσει εξ ολοκλήρου η Λιβυκή κυβέρνηση.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Λίβυοι σπουδαστές που θα έλθουν στην Ελλάδα θα λαμβάνουν «μισθό» από την κυβέρνησή τους για τα διάφορα έξοδά τους, της τάξεως των 1600 ευρώ μηνιαίως έκαστος! Σχεδόν τα ίδια δηλαδή με τα όσα θα λαμβάνει ένας ταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού!
Σημειώνεται ότι για τους Λίβυους σπουδαστές, όπως και για όλους τους άλλους ξένους συναδέλφους τους, η διάρκεια της παραμονής τους στη Σχολή είναι πενταετούς διάρκειας, καθώς υπάρχει ένας – ο πρώτος – χρόνος για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσης που γίνεται εντός της κάθε σχολής και εν συνεχεία ακολουθεί η τετραετής φοίτησή τους στη σχολή της επιλογής τους (ή περισσοτέρων ετών αν είναι στη ΣΣΑΣ).