9.8.14

Η Χαμάς απορρίπτει κάθε πρόταση για εκεχειρία

Τι περιμένουν οι Παλαιστίνιοι; Γιατί δεν εξοντώνουν τους φονιάδες της Χαμάς; Αυτοί ευθύνονται για όλα τα αθώα θύματα.Αυτοί χρησιμοποιούν παιδάκια σαν ασπίδες στις αποθήκες των πυρομαχικών τους και στους εκτοξευτές. Το Ισραήλ κάνει ότι θα έκανε οποιοδήποτε κράτος που ευρίσκεται σε άμυνα και σέβεται τον εαυτό του.
'Ολες οι...διεθνείς στημένες κατακραυγές είναι εκ του πονηρού.
Αλεξ

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα κάνει καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ αψηφώντας έτσι τις διεθνείς προσπάθειες επίτευξης εκεχειρίας μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων.
 
Αυτό αποδεικνύει την αδιαλλαξία των φανατικών ισλαμιστών, οι οποίοι δεν λυπούνται κανέναν, ούτε τους αμάχους, γυναίκες και αθώα παιδιά που σκοτώνονται εξαιτίας του δικού τους παραλογισμού.
 
«Δεν θα υπάρξει επιστροφή, η αντίσταση θα συνεχιστεί. Η αδιαλλαξία των δυνάμεων κατοχής δεν θα οδηγήσει πουθενά κι εμείς δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση ως προς τα αιτήματα του λαού μας», αναφέρει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπαρχούμ.
 
Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
 
Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περί τις 20 αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος σήμερα τα ξημερώματα, έπειτα από την αποτυχία της ανανέωσης της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας που έληξε χθες το πρωί και διέκοψε εχθροπραξίες τεσσάρων εβδομάδων.
 
Παράλληλα, στο Κάιρο οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των Αιγυπτίων μεσολαβητών με στόχο την παράταση της εκεχειρίας δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, ωστόσο θα επαναληφθούν σήμερα. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr