13.8.14

"Κίνηση-καρφί στο μάτι" των ΗΠΑ από Β.Πούτιν: Συνεδριάζει στην Κριμαία το ρωσικό υπουργικό συμβούλιο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΛ ΣΙΣΙ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

 Σύσσωμη η ρωσική κυβέρνηση συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στην Κριμαία υπό την προεδρία του Β.Πούτιν και ενώ ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου, ο στρατάρχης Αλ Σίσι, επισκέπτεται και αυτός τον Β.Πούτιν και θα έχει συνομιλίες μαζί του στο Σότσι, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο ... "υπολογίζει" τις ΗΠΑ και πόσο έχει αλλάξει η γεωπολιτική κατεύθυνση της Αιγύπτου.

Με μια κίνηση υψηλού γεωστρατηγικού συμβολισμού ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο ίδιος και μαζί του ολόκληρη η ρωσική κυβέρνηση επισκέπτεται την Κριμαία όπου θα συνεδριάσει το ρωσικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να προεδρεύσει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Itar Tas. Στη συνεδρίαση θα παραστούν ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πρόεδρος της Δούμα Σεργκέι Ναρίσκιν, υπουργοί της κυβέρνησης και οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.
Την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με βουλευτές κομμάτων που εκπροσωπούνται στη ρωσική Δούμα.
«Αναμένεται να έχει μία ειλικρινή συζήτηση με βουλευτές για καίριες πτυχές εσωτερικών θεμάτων που τέθηκαν στους βουλευτές κατά τις συναντήσεις τους με το εκλογικό σώμα και τους εργαζομένους, περιλαμβανομένων εκείνων στη δημοκρατία της Κριμαίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου. 
Είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα διεξαχθεί στην Κριμαία, στέλνοντας έτσι μήνυμα ότι αποτελεί κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ η επιλογή του χρονικού διαστήματος, και ενώ διενεργείται μεγάλη ρωσική ανθρωπιστική αποστολή για την ανακούφιση των ρωσικών πληθυσμών της Α.Ουκρανίας, που υποφέρουν από τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν εναντίον τους οι Ουκρανοί ναζί, μόνο τυχαία δεν είναι.
Την ίδια στιγμή ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου, στρατάρχης Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι βρίσκεται ήδη στη Ρωσία και το θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, όπου τον υποδέχτηκε ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στο αεροδρόμιο είχαν μάλιστα παραταχθεί και οπλικά συστήματα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας (τεθωρακισμένα οχήματα και πυραυλικά συστήματα), τα οποία θεωρητικά και πρακτικά ενδιαφέρουν την Αίγυπτο.
Ο Πούτιν προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, ότι ξεκίνησαν οι παραδόσεις οπλικών συστημάτων στη χώρα του Νείλου τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για τον τύπο των οπλικών συστημάτων!
Ακόμα μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον έχει η απόφαση επίσκεψης στην Κριμαία, του Αλ Σίσι, μια ενέργεια που είναι βέβαιο πως θα ερεθίσει τα αντανακλαστικά πολλών στη Δύση, χωρίς βέβαια να δείχνει να ενδιαφέρεται ο Αιγύπτιος ηγέτης. Το μόνο που λείπει είναι να βρίσκεται και εντός της αίθουσας όπου θα συνεδριάσει το ρωσικό Συμβούλιο Ασφάλειας, υπό την προεδρία του Πούτιν!
Την ίδια στιγμή εντυπωσιακό βίντεο από τις σφοδρές μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ανατολική Ουκρανία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων, Radiosvoboda.
Σε αυτό εμφανίζονται νεοναζιστές της ουκρανικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» και συγκεκριμένα του τάγματος Donbass να επιχειρούν με βαριά οχήματα και με ισχυρές δυνάμεις πυροβολικού να διασπάσουν τις γραμμές των ρωσόφωνων στην περιοχή Ilovaiskaya, όπου και υπέστησαν δεινή ήττα.
Σημειώνεται ότι το τάγμα Donbass έχει κατηγορηθεί για θηριωδίες εις βάρος των ρωσόφωνων και για εγκλήματα πολέμου
Από τις σφοδρές συγκρούσεις σκοτώθηκαν 7 Ουκρανοί νεοναζί, ενώ περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν.
To ειδησεογραφικό όργανο του υπερεθνικιστικού κόμματος Svoboda μεταδίδει:
Το στρατιωτικό τάγμα του “Donbass” υποστηριζόμενο από τo τάγμα  “Αzov”, το τάγμα εθελοντών “Shakter” και το  τάγμα του “Δεξιού Τομέα” δεν μπόρεσαν να περάσουν μέσα από τις γραμμές των μαχητών της πολιτοφυλακής που είχε αναπτύξει την άμυνά του στα περίχωρα της Ilovaiskaya.
Έξι εθελοντές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν. Οι δυνάμεις δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν περεταίρω, έτσι  τα τάγματα υποχώρησαν.
Στο σχετικό βίντεο βλέπουμε αρχικά τις οδηγίες που δίνει στο στράτευμα ο διοικητής του τάγματος του Donbass,  γνωστός για τη θηριωδία του, Symeon Sementchenko.
Symeon Seftchenko
Ο γνωστός για τη θηριωδία του Σεμετσένκο δίνει εντολές
Ο γνωστός για τη θηριωδία του νεοναζιστής Σεμετσένκο, ενώ δίνει εντολές
Τα πλάνα  δείχνουν να ανοίγουν πυρ οι ουκρανοί στρατιώτες μαζί με την Εθνική Φρουρά. Η πολιτοφυλακή  απαντά με όλμους και βαριά πολυβόλα. Στη συνέχεια, ξεκινάνε ανταλλαγές πυροβολισμών με  αυτόματα.
Λίγα λεπτά αργότερα, βλέπουμε τραυματίες από την ουκρανική πλευρά, και στο τέλος το τάγμα του «Donbass» αναγκάζεται να υποχωρήσει, έχοντας  4 νεκρούς  και 7 τραυματίες.
kkkkkkkkkkkkkk
V HVNVN
Τη Δευτέρα, η ουκρανική έκδοση του Times News έγραφε:
 “Δεν φτάσαμε στην ολοκλήρωση της νίκης γιατί οι εθελοντές του τάγματος του Donbass είχαν προαναγγείλει την επιχείρηση στο facebook. Είναι αναλφάβητοι. Μια καλά προγραμματισμένη επίθεση στην πόλη δυστυχώς κατέληξε σε επονείδιστη φυγή με σημαντικές απώλειες. “Το τάγμα του Donbass” έχασε 4 μαχητές, το “Τάγμα Αzov” έχει 3 νεκρούς και 6 τραυματίες. 
Οι εθελοντές κατηγόρησαν την ηγεσία για ανικανότητα και ότι οι θυσίες τους ήταν άχρηστες. Υπήρξε αρχικά λανθασμένη στόχευση μιας μονάδας  πυροβολικού που έδωσε πράσινο φως να προχωρήσουμε.  
Στη συνέχεια, οι διοικητές έριξαν τους εθελοντές μπροστά στην πολιτοφυλακή…  Οι στρατιώτες  αμέσως εξαφανίστηκαν από το πεδίο της μάχης. Σε αυτή τη μάχη, σκοτώθηκε ο Nικολαι Μπερεζόφσκι, ο οποίος υπηρέτησε στο τάγμα «Azov»,  σύζυγος  της γνωστής ακτιβίστριας Τατιάνας Chornovil. Οι επαναστάτες δεν έχουν απώλειες”.
jgcjfgjjjjj
 Σύμφωνα με τους Oυκρανούς δημοσιογράφους, “οι στρατιώτες είναι εξοργισμένοι που τους “χρησιμοποιούν ως ” βορά ” στον εχθρό.Υπήρχαν αρκετοί ελεύθεροι σκοπευτές αντάρτες σε  απόσταση μόλις 1000 μέτρων και σταμάτησαν την επίθεση των δύο ταγμάτων και τα ανάγκασαν σε φυγή. Οι παραστρατιωτικές ομάδες και οι εθελοντές μπαίνουν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά“.
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
O στρατιώτης του τάγματος του “Donbass” Evgeny Sefchenko, δήλωσε ότι τέσσερα “αδέλφια” του  έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες που απαγορεύονται από το Διεθνές Δίκαιο για τις χερσαίες δυνάμεις κατά τη διάρκεια  της μάχης στο Ντόνετσκ (Ilovaiskaya).
“Σκοτώθηκαν από σφαίρες που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο για τις χερσαίες δυνάμεις”.
Ο ίδιος στρατιώτης ποτέ δεν αναρωτήθηκε για τη νομιμότητα του βομβαρδισμού των αμάχων;
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr