17.8.14

Σαλπίζουν αντεπίθεση οι στρατιωτικοί κατά της κυβέρνησης! Έρχονται "εκπλήξεις"


Εβδομάδα εκπλήξεων και εξελίξεων στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι αυτή που ξεκινά αύριο. Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε και όσοι κατόρθωσαν να κάνουν και φέτος ολιγοήμερες διακοπές μετρούν ήδη αντίστροφα για την επιστροφή τους στην σκληρή καθημερινότητα.

Στους κύκλους των στρατιωτικών η παράδοση της ραστώνης που συνοδεύει τις ημέρες πριν και μετά από τον Δεκαπενταύγουστο “έσπασε”. Τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τα ταμεία και το εφάπαξ αλλά και το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζεται να παρουσιαστεί καθιστούσαν περιττή πολυτέλεια την όποια “χαλάρωση”.



Με δεδομένες τις θέσεις όλων των ενώσεων “θεσμικών” και μη ,όπως αυτές έχουν εκφραστεί δημόσια, είναι πλέον ευδιάκριτο ένα “αντικυβερνητικό μέτωπο” στο χώρο των στρατιωτικών εν ενενργεία και απόστρατων. Η “άτσαλη” προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει με τεχνάσματα την υποχρέωσή της να εκτελέσει την απόφαση του ΣτΕ έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην “στρατιωτική οικογένεια” η οποία όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert είναι έτοιμη να εκφράσει την δυσαρέσκειά της για την απαξιωτική αντιμετώπισει που έχει .

Επειδή πολλοί καλοθελητές θα βιαστούν να προβλέψουν “κινήματα και πραξικοπήματα” να επισημάνουμε εκ των προτέρων ότι όλα αυτά είναι …διαχρονικές ανοησίες που ελπίζουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά ως “επικοινωνιακό τέχνασμα αποπροσανατολισμού” από την ουσία του προβλήματος που είναι ένα: η πορεία διάλυσης των ΕΔ στις οποίες επικρατεί κλίμα αναστάτωσης και φυγής άξιων στελεχών.

Οι τρόποι αντίδρασεις των στρατιωτικών οι οποίοι θ΄ αρχίσουν να εκδηλώνονται απ΄ αυτή την εβδομάδα θα αξιοποιούν απολύτως τα όσα οι νόμοι του κράτους προβλέπουν . Υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις που έχουν αποφασιστεί . Κάποιες απ΄ αυτές πιθανότατα θα εκπλήξουν και θα αιφνιδιάσουν την κυβέρνηση. Η οποία θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά έχει υποτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και τις πιθανές αντιδράσεις των στρατιωτικών. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το υπουργείο Εργασίας και ο κ.Βρούτσης το θέμα των ταμείων των στρατιωτικών έδειξε για ακόμη μια φορά ότι οι στρατιωτικοί θεωρούνται από την κυβέρνηση “δεδομένοι”.

Τα όσα σχεδιάζονται μεθοδικά να γίνουν αξιοποιώντας κάθε νομική δυνατότητα που δίνει το κράτος στους πολίτες ,θα αλλάξουν μία δια παντός αυτή την λανθασμένη εκτίμηση και άποψη.

Κάποιοι θα υποστηρίξουν όχι αδικαιολόγητα ότι μετά από την θετική απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση έδειξε ότι αγνοεί ακόμη και την Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό κατ΄ επαναλάληψη. Η εφαρμογή νόμων και δικαστικών αποφάσεων “α λα καρτ” είναι δύσκολο να συνεχιστεί. Η απόφαση του ΣτΕ έχει φέρει ήδη σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Και θα γίνει δυσκολότερη ,όπως όλα δείχνουν , σύντομα.

onalert