5.8.14

«Ο σοσιαλισμός…οι «σοσιαληστές»…και ο ΣΥΡΙΖΑ!»


του Γιώργου Δρακούλη

Αν έπρεπε να αναζητήσει κανείς τις αιτίες που η οικονομική κρίση κλόνισε συθέμελα το ελληνικό κοινωνικοπολιτικό σύστημα, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τις πολιτικές ιδέες που μονοπωλούσαν την πολιτική ζωή της χώρας μας τις προηγούμενες δεκαετίες. Είναι κοινός τόπος ότι τα τελευταία χρόνια, η όσμωση σοσιαλισμού-λαϊκισμού, κατέστη η κυρίαρχη πολιτική φιλοσοφία στη χώρα μας.
Από την Μεταπολίτευση και έπειτα, εφαρμόστηκε από το τότε σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, ένα ελληνικού τύπου σοβιέτ. Η υπερδιόγκωση του δημοσίου τομέα, ο άκρατος κρατικισμός, η διαφθορά, η γραφειοκρατία, η αναξιοκρατία, η αποβιομηχάνιση, οι πελατειακές σχέσεις, η ανοχή απέναντι στην ανομία, η έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού, τα δανεικά, οι μίζες και η εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων, είναι μια συνοπτική περιγραφή της κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια και την οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση και στα σημερινά αδιέξοδα.

            Φυσικά, οι «σοσιαληστές» του ΠΑΣΟΚ και του σιναφιού του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και όσοι συμμερίζονταν τις ίδιες αντιλήψεις ακόμα και αν προέρχονταν από διαφορετικό κομματικό χώρο, είχαν βολευτεί στο «νοσηρό» πολιτικό μηχανισμό που είχαν στήσει. Δεν τους συνέφερε να στηθεί το πολιτικό σύστημα σε στέρεες και προοδευτικές βάσεις, ούτε να αλλάξει ουσιαστικά η χώρα μας. Έτσι, συνέχιζαν να συντηρούν τις πολιτικές και κρατικές παθογένειες προς ίδιον όφελος.
            Η οικονομική κρίση που διανύει η Ελλάδα την τελευταία πενταετία, ανέδειξε την παταγώδη κατάρρευση του σοσιαλισμού και των αριστερόστροφων νοοτροπιών, που άφηναν τόσο χρόνια στάσιμη τη χώρα μας. Χάνοντας πλέον το πρόσφορο έδαφος, οι καλοβολεμένοι «σοσιαληστές» του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, που έδιναν ανέκαθεν αγώνα για την «καρέκλα», αναζήτησαν νέα στέγη και την βρήκαν στο νέο ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι άλλο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας που εκπροσωπούν την ασάφεια, την πολιτική επιπολαιότητα και τη διγλωσσία, μη έχοντας καμία ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική, συνεχίζουν επάξια το έργο των οραματιστών του «σοσιαληστρικού» παρελθόντος!

Η κοινωνία που αναγκάζεται εδώ και πέντε χρόνια να πληρώνει πολύ ακριβά τα λάθη του παρελθόντος, δεν πείθεται πλέον από τις νοοτροπίες του «χθες» και δεν περιμένει λύσεις από τους εκπροσώπους του ολέθρου στη χώρα μας. Οι Έλληνες πολίτες και ιδίως οι νέοι επιζητούν ιδέες ανανέωσης, μεταρρυθμίσεις με δίκαιη και κοινωνική κατεύθυνση και σχήματα προόδου και δημιουργίας. Οι λίγοι ξεπερασμένοι δεν θα κρατήσουν την Ελλάδα πίσω! Το «χθες» δεν θα ισοπεδώσει για ακόμα μια φορά το δικό μας αύριο!