17.8.14

Άνθιμος: Επίθεση εφ' όλης της ύλης στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εναντίον του Δημάρχου της πόλης καταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.
Αφορμή για μία ακόμα φορά το ζήτημα της διπλής αναγραφής των ονομάτων των οδών στους δρόμους της πόλης, αλλά και της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων.
Για το θέμα των πινακίδων της Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και πως αντίκειται στους Κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Θα επανέλθω στο θέμα των πινακίδων και την αναγραφή στα Τούρκικα της ονομασίας των οδών, κάτω από τα Ελληνικά. Ένα θέμα που απασχόλησε το Πανελλήνιο. Βρέθηκα στην Πελοπόννησο, όπου οι πιστοί εκεί μου είπαν, πως βρίσκονται στο πλευρό μου, κι αν χρειαστεί θα έρθουν και εκείνοι για να ξηλώσουμε όλοι μαζί τις πινακίδες, από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τους πληροφόρησα, όμως, πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού οι πινακίδες δεν θα μπουν" όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Μητροπολίτης, για να προσθέσει:
"Έχω και εγώ τις πληροφορίες μου, για να το λέγω τούτο... Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει την διπλή αναγραφή ονομάτων οδών στις ταμπέλες των δρόμων".
Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, άσκησε κριτική στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη "αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο για να μην το προσωποποιώ μόνο στον Δήμαρχο", όπως χαρακτηριστικά είπε και για το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων νεκρών στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας:
"Όταν ψάχνουν χώρο στα Δυτικά της πόλης για να φτιάξουν Νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους - και δεν τους κατηγορώ γι' αυτό - ψάχνουν χώρο, για να φτιάξουν μεταλλικό κουτί για να καίνε τους νεκρούς...".
"Αυτό είναι μηδενισμός, είναι αμαρτία" κατέληξε.
Τέλος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, δεν παρέλειψε να αναφερθει στο μείζον θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την ανασκαφή στην Αμφίπολη, υπογραμμίζοντας ότι σε όποιον κι αν ανήκει ο τάφος, αποτελεί"μία φανέρωση της Μακεδονίας".
Δείτε τη Λειτουργία και το κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης (2:22:00 και εξής)
Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στηλιτεύεται το ζήτημα της δημιουργίας "χώρου προπαγάνδας των μαρτύρων του Ιεχωβά στην παραλία της πόλης:
Η ανακοίνωση:
"Αγαπητοί Χριστιανοί, 
Σας γνωρίζομε ότι δυστυχώς, με άδεια του Δήμου Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες έχει στηθεί στην παραλία της πόλεώς μας και στο ύψος του Ιστιοπλοικού Ομίλου, ένα στέκι προπαγάνδας από τους χιλιαστές ή μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι επί χρόνια τώρα προσπαθούν να αρπάξουν τους ορθοδόξους χριστιανούς από την Εκκλησία μας, η οποία είναι, ως γνωστόν, ιδρυμένη από την ημέρα της Πεντηκοστής υπό του Παρακλήτου αγίου Πνεύματος, είναι αιματοβαμμένη από τη φρικτή θυσία του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού και των αγίων Μαρτύρων, και φωτίζεται από την Ιερά Παράδοση και τους αγώνες και την προσφορά των αγίων Πατέρων μας.
Γιά τους λόγους αυτούς, σας προτρέπομε και σας παρακαλούμε να απομακρυνθήτε από το στέκι αυτό των Ιεχωβάδων και να μείνετε πάντα ακμαίοι και δυνατοί στις αιώνιες ρίζες της Ορθοδόξου Εκκλησίας που προϋπήρχε και στην αιώνια βουλή του ουρανίου Πατρός".