12.8.14

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ «Ντου» εφοριακών στα σπίτια, χωρίς εισαγγελέα

Θα γίνουμε Αμερική...Το...Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, θα πρέπει να ξεσκονίσει τα νομικά του βιβλία, γιατί μάλλον ξέχασε τόσο το περιεχόμενο αυτών όσο και του Συντάγματος και να επανέλθει το Σεπτέμβριο για επανεξέταση, χωρίς τον "κηδεμόνα" του... 
Αλεξ


«Κεραυνό» χαρακτηρίζει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για κατ' οίκον έρευνες της εφορίας σε κατοικίες ή επαγγελματικές έδρες χωρίς παρουσία εισαγγελέα.

Θα γίνουμε Αμερική...«Η πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΝΣΚ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φορολογικά όργανα, χωρίς την εγγύηση της παρουσίας εισαγγελέα, θα μπορούν να κάνουν "φύλλο και φτερό" και τους χώρους των σπιτιών.
»Οι γνωμοδοτήσεις αυτές μόνο πονοκέφαλο και περαιτέρω αγωνία προκαλούν σε φορολογούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν λύνουν το πρόβλημα της μαύρης τρύπας των φορολογικών εσόδων» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι, λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, έχει ήδη αποσταλεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί.
Εν τω μεταξύ, αποστάσεις από τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ παίρνει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι «επιφυλάσσεται να μελετήσει και να αξιολογήσει το πλήρες κείμενο της συγκεκριμένης γνωμοδότησης». Με ανακοίνωσή της, η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει: «Πρέπει να γίνονται σεβαστές οι συνταγματικές και δικαστικές εγγυήσεις του ασύλου της κατοικίας και για τις φορολογικές παραβάσεις, διοικητικές και ποινικές» και προσθέτει ότι «η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου».
«Οταν η υποκρισία περισσεύει, το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά και νομοθετεί μαζί με τη Νέα Δημοκρατία μιλάει για κράτος δικαίου, αντιδρώντας στη φορολογική επιδρομή στα σπίτια χωρίς εισαγγελέα, που μαζί αποφάσισαν» τονίζει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και προσθέτει «μην ξεχνάμε από πού προέρχεται ο άρχων στο υπουργείο Οικονομικών».
«Το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα που θίγουν ατομικά δικαιώματα και παραβιάζουν το άσυλο της κατοικίας» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.