3.8.14

Βίντεο: Ότι απέμεινε από την 72η ουκρανική μηχανοκίνητη ταξιαρχία παραδίνεται στους Ρώσους

ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΕ MARINKA-ALEXANDROVKA

Βίντεο που δέιχνει δεκάδες στρατιώτες από ότι απέμεινε από την 72η μηχανοκίνητη ταξιαρχία να λιποτακτούν και να παραδίνονται στους Ρώσους συνοριοφύλακες της περιφέρειας Ροστοφ είδε το φως της δημοσιότητας. Tην ίδια στιγμή σε μεγάλη υποχώρηση προχώρησε ο ουκρανικός Στρατός στην γραμμή Marinka-Alexandrovka, ,μετά τις απώλειες στο ουκρανικό "Kursk" του Sahtarsk.Πρόκειται για εξελίξεις που δείχνουν "εξαέρωση" της μεγάλης ουκρανικής επίθεσης των τελευταίων ημερών, όταν οι ναζιστικές δυνάμεις του Κιέβου εκμεταλεύθηκαν την εκεχειρία που είχε κηρυχθεί λόγω της κατάρριψης του Μαλαισιανού Boeing που όλες οι ενδέιξεις δείχνουν ηθικό και φυσικό αυτουργό το καθεστώς του Κιέβου.
 
"Μέχρι χθες το απόγευμα ο εχθρός τελικώς εκδιώχθηκε από την γραμμή Marinka and Alexandrovka. Στην υποχώρηση οι εχθρικές δυνάμεις έχασαν δύο άρματα μάχης και δύο τεθωρακισμένα οχήματα. Οι μάχες συνεχίζονται στην γραμμή  Shakhtyorsk-Torez κατά τις οποίες εξουδετερώθηκαν και άλλα αρματα μάχης, όπως και αυτοκινούμενα πυροβόλα"
 
Νοτιοανατολικότερα η εγκλωβισμενη 72η ταξιαρχία ή ότι έχει απομείνει από αυτήν βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, και αρκετοί επιζώντες στρατιώτες της επιλέγουν το δρόμο της λιποταξίας. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε ομάδα Ουκρανών στρατιωτών να παραδίδει τον εξοπλισμο της στο ρωσικό φυλάκιο του Ροστόφ, καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν δεν θέλουν πλέον να πολεμήσουν αυτόν τον ψυχοφθόρο πόλεμο τον οποίο ξεκίνησε το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.
 
"Είπαμε στους στρατηγούς ότι όλα έχουν τελειώσει, δεν έχουμε τίποτα να φάμε" είπε ένας αξιωματικός που παραδόθηκε.
 
Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες ελεγχουν τα έγγραφα των Ουκρανών στρατιωτών και επιθεωρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Οι στρατιώτες περνούν στο ρωσικό έδαφος χωρίς όπλα. Μεγάλο μέρος του ουκρανικού Στρατού αποτελείται από επιστρατευμένους ρωσοφωνους που δεν επιθυμούν να πολεμησουν εναντίον των φυλετικών αδελφών τους, και οι συγγενείς τους είναι υποστηρικτικοί στο να καταφύγουν στη ρωσική μεθόριο.
 
Όπως είπαν οι Ρώσοι συνοριοφύλακες τους έδωσαν φαγητό και κατάλυμα προς ξεκούραση
 
Η 72η μηχανοκίνητη ταξιαρχία είναι εντελώς περικυκλωμένη και έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στο προσωπικό της. Αποτελούν θύματα της φιλόδοξης προσπάθειας των ναζιστών του Κιέβου στο να αποκόψουν τους ρωσόφωνους από τα ρωσικά σύνορα, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη. Πιστεύεται ότι έχουν απομείνει ελάχιστοι στρατιώτες σε άθλια κατάσταση. Ο ουκρανικός Στρατός πάσχει από έλλειψη νερού και τροφής.
 
 
  
defencenet.gr