12.8.14

Τσιγγάνοι επιχείρησαν να απαγάγουν 2 ανήλικα παιδιά


Επικίνδυνη σπείρα που επιχείρησε να απαγάγει δύο ανήλικα παιδιά, σε καταυλισμό, στο Μαρκόπουλο Αττικής, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές.
 
Το περιστατικό, που αποκαλύπτεται σήμερα, έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, έξι Έλληνες Ρομά και ένας συνεργός τους, αλβανικής καταγωγής, επιχείρησαν να απαγάγουν δύο ανήλικα παιδιά, στην περιοχή του Σκοπευτηρίου.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες επιτέθηκαν στην τετραμελή οικογένεια Ρομά, με απειλές, αλλά και τη χρήση σωματικής βίας. Αφού ακινητοποίησαν την 24χρονη μητέρα και τραυμάτισαν με μεταλλικό αντικείμενο τον 22χρονο σύζυγό της, επιχείρησαν να αρπάξουν τα δύο ανήλικα τέκνα τους.
 
Η οικογένεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και μετά από έρευνες, τη Δευτέρα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες του περιστατικού. 
 
Σε βάρος όλων των μελών της σπείρας, εκκρεμούν εντάλματα για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων. 
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια όπου διαμένουν οι δύο συλληφθέντες, σε καταυλισμό αθίγγανων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο Kαλάσνικοφ με τους γεμιστήρες τους και 57 φυσίγγια, τέσσερα πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, κυνηγετική καραμπίνα, επτά φυσίγγια πυροβόλου όπλου και τρία μαχαίρια.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας.
defencenet.gr