31.8.14

ΟΚΤΩ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ Φυλλορροεί ο Στρατός του Κιέβου - Παραδίδονται κατά 100ντάδες οι Ουκρανοί με αντάλλαγμα... ένα κομμάτι ψωμί

Ο ουκρανικός Στρατός φυλλορροεί. Οι στρατιώτες κατά εκατοντάδες πλέον παραδίδονται στις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας και πολλοί εξ αυτών εντάσσονται στα τάγματα των ρωσόφωνων που πλέον προελαύνουν και στοχεύουν στη Μαριούπολη και ακόμη πιο πέρα από αυτή.
Πριν από λίγη ώρα, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες παρέδωσαν τα όπλα τους στις δυνάμεις αυτοάμυνας του Ντόνετσκ καταδικάζοντας την πολιτική του Κιέβου και της Δύσης απέναντι στον ίδιο το λαό της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Με την παράδοση τους ζήτησαν νερό, φαγητό και ιατρική περίθαλψη, καθώς η διοικητική μέριμνα στην περίπτωση των ουκρανικών δυνάμεων είναι λέξη άγνωστη. Ολόκληρα τάγματα και ταξιαρχίες παραμένουν επί ημέρες χωρίς τρόφιμα και νερό βρίσκουν λύση στη λιποταξία.
Η πολιτοφυλακή ελέγχει τους Ουκρανούς στρατιώτες, ανάμεσα τους και αξιωματικοί, οι οποίοι παραδίδονται προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν εμπλακεί σε εγκλήματα πολέμου, στις νοτιοανατολικές περιοχές.
Όπως μεταδίδει το lifenews.ru οι 100 αυτοί Ουκρανοί στρατιώτες προέρχονται από τις ταξιαρχίες 93η, 25η, 23η, 30η και 40η, με τις διοικήσεις των οποίων οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να παραδωθούν ολοκληρωτικά.
Αυτό έχει υποστηρίξει ο διοικητής των δυνάμεων στο Ντόνετσκ A. Zaharchenko. «Οι όροι που έχουν τεθεί είναι να παραδοθούν όλα τα όπλα και τα τεθωρακισμένα οχήματα που διαθέτουν οι ταξιαρχίες αυτές στην περιοχή».
Αν συμβεί αυτό, που είναι πολύ πιθανό, καθώς οι Ουκρανοί πλέον δεν διαθέτουν όχι αποθέματα σε οπλισμό, αλλά ούτε καν τα αναγκαία για την επιβίωση τους, όπως είναι το νερό και το φαγητό, τότε το «μέτωπο του Κιέβου» καταρρίπτεται στο Ντόνετσκ.
Κι αυτό όμως να μην συμβεί το γεγονός ότι φυλλορροούν οι δυνάμεις του Κιέβου αποδεικνύει πώς είναι θέμα χρόνου να λάβουν τον πλήρη έλεγχο οι δυνάμεις αυτοάμυνας «εξολοθρεύοντας» τους Ουκρανούς.
Ήδη, έχουν προβεί σε κινήσεις περικύκλωσης των πέντε αυτών ταξιαρχιών, όπως επίσης της 95ης αεροκίνητης ταξιαρχίας και των 28ης και 30ης μηχανοκίνητων ταξιαρχιών του Ουκρανικού Στρατού, αποκόπτοντας τες από κάθε τροφοδοσία.
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας μπορούν και προελαύνουν προς τη Μαριούπολη φθάνοντας στα περίχωρα της πόλης κερδίζοντας τη μία μάχη μετά την άλλη.
Ανακατέλαβαν το Novoazovsk, ένα χωριό-πέρασμα προς τη Μαριούπολη, όπου κατοικούν και οι περισσότεροι Έλληνες, ενώ ο ηθικό των ρωσόφωνων ανακάμπτει και σε άλλες περιοχές οι οποίες είχαν καταληφθεί από τον Ουκρανικό Στρατό.
Παράδειγμα αποτελεί η πόλη του Λούγκανσκ, όπου οι πολίτες βγαίνουν ξανά από τα καταφύγια σε μία προσπάθεια επανεκκίνησης της καθημερινότητας τους.
Το Κίεβο πλέον έχει χάσει τον έλεγχο όσον αφορά στο Στρατό ο οποίος παραπαίει. Υπό τις συνθήκες αυτές οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας είναι θέμα χρόνου να προχωρήσουν και προς την Οδησσό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr