25.7.14

Σφοδρές μάχες στην αμυντική περίμετρο του Ντονέτσκ - Φονική ενέδρα διέλυσε ουκρανική φάλαγγα (video)

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 60 ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Υψηλής έντασης συγκρούσεις διεξάγονται μεταξύ των δυνάμεων αυτοάμυνας και του ουκρανικού Στρατού και των δυτικών μισθοφόρων από το πρωί στην περιοχή του Ντόνετσκ, όπως απεικονίζονται στα πλάνα που ακολουθούν
 
Οι ρωσδόφωνοι κατάφεραν να πετύχουν μια σειρά από σημαντικές τακτικής σημασίας επιτυχίες καταφέρνοντας να διαλύσουν δύο μεγάλες ουκρανικές φάλαγγες που επιχειρούσαν να σπάσουν την πολιορκία του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.
 
Στην πόλη Debalcevo, η πρώτη ουκρανική φάλαγγα αποτελούμενη από ΤΟΠΜ BTR-80, άρματα μάχης Τ-64 και φορτηγά Kamaz έπεσε σε ενέδρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 60 Ουκρανοί στρατιώτες και οι υπόλοιποι να υποχωρήσουν.
 
Όπως ανακοίνωσαν οι αντιπρόσωποι των ρωσόφωνων "ως αποτέλεσμα των μαχών του Debalcevo, ο ουκρανικός Στρατός ηττήθηκε στην είσοδο της πόλης, όπου και καταστρέψαμε δύο φορτηγά Kamaz, τέσσερα BTR-80,ένα άρμα μάχης, ενα αυτοκινούμενο πυροβόλο, ενώ εξοντώσαμε 60 στρατιώτες του εχθρού".
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σπάσει η πολιορκία του αεροδρομίου του Νοτνέτσκ από τους ρωσόφωνους. Αν πέσει το αεροδρόμιο (είχε καταληφθεί από τους επαναστάτες, αλλά ανακαταλήφθηκε από τον ουκρανικό Στρατό με βαριές απώλειες εκατό νεκρών για τους ρωσόφωνους) τότε πολλά αλλάζουν στην δυνατότητα των ρωσόφωνων να ενισχυθούν με φορτία όπλων από την Ρωσία.
 
Στο Debalcevo είχε προηγηθεί σφοδρός βομβαρδισμός της πόλης από βολές πυροβολικού,οι οποίες κατέστρεψαν την αγορά της πόλης όπως θα δείτε και στο βιντεο, ενώ σκοτώθηκαν και αθώοι πολίτες. 
 
Πολλοί εκ των κατοίκων της πόλης φεύγουν για Ρωσία, καθώς οι Ουκρανοί δεν κάνουν καμμια διάκριση μεταξύ άμαχου πληθυσμού και μαχητών.
 
Μία δεύτερη φάλαγγα κτυπήθηκε την ώρα που είχε φτάσει στην αμυντική περίμετρο των πολιορκητών του αεροδρομίου, αλλά μετά από σύντομη μάχη μιας ώρα περίπου, 20  ΤΟΜΠ BTR-80 και πέντε άρματα μάχης Τ-64 αποχώρησαν καθώς συνάντησαν σφοδρή αντίσταση χωρίς να γίνουν γνωστές οι ουκρανικές απώλειες.
 
Δείτε τα βίντεο.
 
 
 
 
 
 
 
 
defencenet.gr