16.7.14

«Χειρουργικός βομβαρδισμός» σπιτιών των Ηγετών της Χαμάς απο Ισραηλινά μαχητικά (vid)

Το Ισραήλ βομβάρδισε στη διάρκεια της νύχτας τα σπίτια αρκετών ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την υπόσχεσή του να εντείνει τις επιδρομές μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.
Κατά την ένατη πλέον ημέρα της επιχείρησης Protective Edge, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στην πόλη της Γάζας το σπίτι του Μαχμούντ αλ-Ζάχαρ, με τουλάχιστον πυραύλους, το οποίο όμως ήταν κενό την ώρα εκείνη όπως και το σπίτι του Μπάσεμ Νάιμ.

Οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν επίσης τις κατοικίες του πρώην υπουργού Υγείας Φάτι Χαμάντ και του βουλευτή της Χαμάς Ισμαήλ αλ-Ασκαρ στην Τζαμπαλίγια (βόρεια), σπίτια στην πόλη της Ράφας (νότια) όπου δύο τρεις άνδρες σκοτώθηκαν, ένας εκ των οποίων ήταν ισλαμιστής μαχητής, σύμφωνα με μαρτυρίες, στη Χαν Γιούνις με έναν 19χρονο Παλαιστίνιο νεκρό.
Το Ισραήλ δήλωσε χθες ότι δεν έχει «άλλη επιλογή» παρά να εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από τη Χαμάς, με τη σύγκρουση να οδηγείται σε αδιέξοδο, με τουλάχιστον 203 νεκρούς Παλαιστίνιους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολίτες και, για πρώτη φορά ενός Ισραηλινού. Σχεδόν 1.500 είναι οι παλαιστίνιοι τραυματίες.
Ενώ σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί το σύστημα α/α του Ισραήλ και αναχαιτίζει τις Ρουκέτες της Χαμάς δείτε το video
veteranos.gr