1.7.14

ΒΑΖΕΙ "ΦΩΤΙΑ" Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ Ο Ουκρανικός Στρατός προωθεί ανατολικά τεθωρακισμένα και δυνάμεις Πυροβολικού - Οχυρώνονται οι δυνάμεις αυτοάμυνας (vid)

Με εντολή του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ο Στρατός άρχισε από τα πρώτες πρωινές ώρες να μεταφέρει δυνάμεις Πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα για το «σπάσιμο» των οδοφραγμάτων που έχουν στήσει οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας στο Σλαβιάνσκ και στο Λούγκανσκ «αμυνόμενοι» και προασπίζοντας τα εδάφη τους.
Σε βίντεο που ελήφθη εμφανίζονται φάλαγγες με οβιδοβόλα και τεθωρακισμένα του Πυροβολικού του Ουκρανικού Στρατού να μετακινούνται προς τα ανατολικά. Και δεν είναι οι μόνες, όπως αναφέρουν πληροφορίες των Ρωσικών και των Ουκρανικών ΜΜΕ.

Μάλιστα τα χτυπήματα από δυνάμεις του Πυροβολικού εκτιμάται πώς θα συνδυαστούν και με αεροπορικές επιχειρήσεις, αλλά περιορισμένης έκτασης καθώς οι απώλειες σε αεροσκάφη και ελικόπτερα είναι μεγάλες από τα πυρά των δυνάμεων αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας.
Το σύνθημα για επίθεση σε βάρος των ρωσόφωνων και των φιλορώσων κατοίκων των περιοχής της Νέας Ρωσίας έδωσε τα ξημερώματα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο απορρίπτοντας τη συνέχιση της εκεχειρίας και διατάσσοντας την ανακατάληψη των «εδαφών» της Ουκρανίας με στρατεύματα. 
«Θα εξαπολύσουμε επιθέσεις μέχρι τέλους και θα ελευθερώσουμε τα εδάφη μας. Η απόφαση να μην παραταθεί η εκεχειρία αποτελεί την απάντησή μας στους τρομοκράτες, τους μαχητές και τους επιδρομείς», ανέφερε στη δήλωση του ο Ποροσένκο.
Και οι δυνάμεις αυτοάμυνας ωστόσο λαμβάνουν τα μέτρα τους. Έχουν στήσει οδοφράγματα, έχουν ενισχύσει με οπλισμό τα μπλόκα σε διάφορα σημεία κυρίως των πόλεων Σλαβιάνσκ και Λούγκανσκ που βρίσκονται στο στόχαστρο από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και περιμένουν.
Η εικόνα που μεταφέρεται είναι πώς πρόκειται για δύο πόλεις «φαντάσματα», όπου η πλειονότητα των κατοίκων και ιδίως τα παιδιά και οι γυναίκες έχουν απομακρυνθεί και οι δυνάμεις αυτοάμυνας είναι έτοιμες για ακόμη πιο σφοδρές συγκρούσεις σε σχέση με αυτές που έχουν προηγηθεί.
Μάλιστα έχουν εξοπλιστεί και με μάσκες αερίων σε περίπτωση που οι Ουκρανοί κάνουν χρήση χημικών, όπως συνέβη κατά το παρελθόν με ανθρώπους να μεταφέρονται στα νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από χλώριο.
Όλα δείχνουν πώς η κυβέρνηση του Κιέβου έχει ανοίξει τις πόρτες της κολάσεως στην ανατολική Ουκρανία και αναμένεται να υπάρξουν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών και δυνάμεων της Νέας Ρωσίας.
Ερώτημα αποτελεί η στάση της Μόσχας, δεδομένης και του αιτήματος των ρωσόφωνων να τους ενισχύσει με βαρύ οπλισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ουκρανικά στρατεύματα.
  

defencenet.gr