21.7.14

Σύστημα TETRA: Τελικά η ΕΛ.ΑΣ δεν θα επιστρέψει στην εποχή των "κοινής λήψης" ασυρμάτων

Μετά από την καταβολή μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τελικά φαίνεται ότι το Tetra στην Αττική έκανε το θαύμα του μέσω των καμερων που ελέγχει: Είχε κρίσιμη συνεισφορά στον εντοπισμό και στην καταγραφή του επεισοδίου με τον Νίκο Μαζιώτη ενώ εξασφάλισαν το απόρρητο των επικοινωνιών λόγω του ψηφιακού χαρακτήρα της ενδοεπικοινωνίας.
Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν οι αστυνομικοί μιλούσαν μεταξύ τους και ο Μαζιώτης μπορούσε να τους ακούσει όπως συνέβαινε με τους αναλογικούς ασυρμάτους που χρησιμοποιούσε στην Αθήνα προ δεκαετίας η Αστυνομία.
 Γιατί αυτό κάνει μεταξύ άλλων το tetra. Παρέχει ασφάλεια στις συνομιλίες και αποτελεσματική διαχείριση των εκατοντάδων καμερών που είναι εγκατεστημένες στην Αθήνα.
Σε ότι αφορά τις τελευταίες, δυστυχώς η συνεχής μείωση κονδυλίων έχει απενεργοποιήσει πολλές από αυτές.
Κάτι που φιλοδοξεί να λύσει άμεσα ο Β.Κικίλιας.
Είναι σαφώς ελπιδοφόρο ότι νέος υπουργός, ο οποίος έχει φέρει "άλλον αέρα" στο υπουργείο και έχει εξαιρετική "χημεία" με τα στελέχη και το προσωπικό, έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τις αστειότητες περί επιστροφής στα αναλογικα συστήματα επικοινωνίας και κατ'αυτό τον τρόπο να πεταχθούν "στα σκουπίδια", εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδηδαπανηθεί για το σύστημα.
Η πλήρης ενεργοποίηση του TETRA (με κλάσμα του κόστους που είχε μέχρι στιγμής η μηνιαία συντήρησή του) είναι προαποφασισμένη...
Γιατί η εποχή που η "17 Νοέμβρη" παρακολουθούσε τις συνομιλίες από τους ασυρμάτους αναλογικής τεχνολογίας της ΕΛΑΣ δεν είναι και τόσο μακριά...
defencenet.gr