8.7.14

Θ.Πάγκαλος: "Tο ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταματήσει να υπάρχει" - Eπίθεση σε Σκανδαλίδη- Γεννηματά


«Η άποψή μου είναι ότι (το ΠΑΣΟΚ) πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Έκανε μια ιστορική διαδρομή. Τα κόμματα δεν είναι αιώνια, απαραβίαστα και θρησκευτικές έννοιες», τόνισε την Τρίτη ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.
Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι η θέση του αυτή αφορά τις επόμενες εκλογές και πως το ΠΑΣΟΚ με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση προκειμένου να εξαντλήσει όλη την τετραετία.

Εμφανίστηκε επίσης ικανοποιημένος για το γεγονός πως στο ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί το θέμα των συμμαχιών κάτι που -σύμφωνα με τον ίδιο- σημαίνει πως ο χώρος είναι ακόμα ζωντανός. Παράλληλα, θύμισε σε «διάφορα άτομα» που λένε το ένα ή το άλλο για το ΠΑΣΟΚ, πως δεν είναι αυθύπαρκτα καθώς υπάρχουν επειδή χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ και με αυτή την έννοια, «η παρουσία τους στη δημόσια ζωή είναι αμφίβολη».
«Δεν είναι απαραίτητο για να ευδοκιμήσει η Ελλάδα και η δημοκρατία, να υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ που θα έχει ως ηγέτες τον κ. Σκανδαλίδη και την κ. Γεννηματά», σημείωσε ο πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας πως αναφέρεται στα συγκεκριμένα πρόσωπα επειδή οι τοποθετήσεις τους στο Πολιτικό Συμβούλιο φιλοξενούνται σε δημοσιεύματα του Τύπου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να ηγηθεί του όποιου νέου σχήματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε πως η απόφαση ανήκει στο Συνέδριο ενώ εκτίμησε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «μπορεί να έχει και δίκιο» πως με τον τρόπο που γίνεται η συζήτηση περί αλλαγής ηγεσίας, είναι «γελοία και προσβλητική».
 defencenet.gr