7.7.14

"ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ Η Ρωσία ενισχύει τις αεροπορικές της δυνάμεις στην Κριμαία με Su-27SM3 και Su-30M3 (vid)

Η Ρωσία ενισχύει τις αεροπορικές της δυνάμεις στην Κριμαία στέλνοντας Su-27SM3 και Su-30M2. Η κίνηση αυτή σχετίζεται με τις επιθέσεις που κάνει νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου στα ανατολικά της Ουκρανίας, αλλά και με τις δυνατότητες που πλέον παρέχει το αεροδρόμιο της χερσονήσου της Κριμαίας μετά από ανακατασκευή του αεροδιαδρόμου.

Από την προσάρτηση της Κριμαίας η Μόσχα έστειλε αεροσκάφη Su-27, Mig-29 και αντιαεροπορικά συστήματα S-300, καθώς επίσης επιθετικά ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα προκειμένου να διαφυλάξει τη Χερσόνησο από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και να δώσει την αίσθηση της ασφάλειας στους πολίτες.
Την ίδια στιγμή ξεκίνησε εργασίες για την ανακατασκευή του αεροδιαδρόμου, με στόχο να μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο και να φιλοξενούνται όλων των τύπων τα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τα εκσυγχρονισμένα Su-27SM3 και τα Su-30Μ2 τα οποία θα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Οι εργασίες αυτές ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα πρώτα αεροσκάφη προσγειώθηκαν ήδη. Όπως ανέφερε ο διοικητής της 4ης Διοίκησης Αεροπορίας και Άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας Andrei Yudin θα αναπτυχθεί στην Κριμαία άμεσα μία μοίρα Su-27SM3.
«Ο νέος αεροδιάδρομος προσφέρει τη δυνατότητα απογείωσης τεσσάρων αεροσκαφών μαζί, ενώ το αεροδρόμιο μπορεί πλέον να φιλοξενήσει αεροσκάφη με μεγάλο άνοιγμα φτερών» πρόσθεσε A. Yudin κάνοντας λόγο για ανάπτυξη ακόμη πιο ισχυρών αεροπορικών δυνάμεων στην Κριμαία για την προστασία και την ασφάλεια της νότιας Ρωσίας.  
Από σήμερα τα μαχητικά Su-27SM3 και Su-30M3 ξεκινούν πτήσεις, συμμετέχοντας στην άσκηση που πραγματοποιεί ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας κόντρα στα γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στα οποία συμμετέχει και η ελληνική κανονιοφόρος «Μαχητής».
Από τον Αύγουστο δε οι πιλότοι και το τεχνικό προσωπικό θα συμμετάσχει σε ευρείας κλίμακας άσκηση την οποία προγραμματίζει η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια με τη συμμετοχή αεροπορικών, ναυτικών και αντιαεροπορικών δυνάμεων, στέλνοντας πάντως και ένα σαφές μήνυμα στην Ουκρανία πώς δεν πρόκειται η Μόσχα να ανεχθεί την οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια σε βάρος της Κριμαίας.
Οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας πάντως, στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας εκφράζουν την απογοήτευση τους για τη μη στήριξη τους με βαρύ οπλισμό από τη Μόσχα με αποτέλεσμα να αναγκαστούν σε οπισθοχώρηση από στο Λούγκανσκ, στο οποίο εισέβαλε με τεθωρακισμένα, κατόπιν αεροπορικών βομβαρδισμών και το θάνατο δεκάδων αμάχων ο ουκρανικός Στρατός.  
Η στάση της Ρωσίας τα τελευταία 24ωρα στην Ουκρανία και ειδικά στις νοτιοανατολικές περιοχές προκαλεί πάντως ερωτήματα για το που το πάει η Μόσχα και τι ακριβώς θέλει να πετύχει.

 defencenet.gr