1.7.14

Φλέγεται η Α.Ουκρανία: Δύο Su-25 καταρρίφθηκαν στο βομβαρδισμό του Λουγκάνσγκ


Την κατάρριψη δύο ουκρανικών Su-25 που μαζί με άλλα τρία είχαν σταλθεί να βομβαρδίσουν στόχουε των δυνάμεων αυτοάμυνας στο Λουγκάνσγκ ανακοίνωσαν οι ρωσόφωνοι της Νέας Ρωσίας πριν από λίγη ώρα.
 
Όπως αναφέρει στο ITAR-TASS o εκπρόσωπος των δυνάμεων Αυτοάμυνας Vladimir Inogorodsky "Mας έστειλαν πέντε βομβρδιστικα Su-25 για να χτυπήσουν το Λούγκανσγκ. Καταφέραμε να καταρρίψουμε τα δύο από αυτά, ενώ τα άλλα τρια κατάφεραν να ξεφύγουν"
 
Σημειώνεται οτι σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα τρία που κατάφεραν να διαφύγουν είναι αυτό που είχε χτυπηθεί αλλά μπόρεσε να προσγειωθεί στην βάση του.
 
Όσο για τα δύο Su-25 που έχασε σήμερα η ουκρανική Αεροπορία, οι πιλότοι τους χρησιμοποίησαν επιτυχώς τα εκτινασόμενα καθίσματά τους και κατάφεραν να σωθούν. Τα δε αεροκάφη χτυπήθηκαν από φορητά αντιαεροπορικά συστήματα SA-18. 
 
Οι απώλειες της ουκρανικής Αεροπορίας έφτασαν το 40% ένα εντυπωσιακό νούμερο αποτελεσματικότητας από επιχειρησιακής απόψεως.Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια των ρωσόφωνων έπεσαν "βαριά" α/α συστηματα BUK όπως και ισχυρά ραντάρ επιτήρησης του εναέριου χώρου, μετά την κατάληψη της βάσης αντιαεροπορικών A-1402.
 
Ακόμα δεν έχουν καταστεί λειτουργικά τα νέα τους αποκτήματα, αλλά εάν αυτό συμβεί, το ποσοστό απωλειών των Ουκρανών στον αέρα θα γίνει δυσθεώρητο.
 
Η συγκεκριμένη βάση ελέγχει ένα μεγάλο δίκτυο συστημάτων ραντάρ και αντιαεροπορικές συστοιχίες με κινητά πυραυλικά α/α συστήματα BUK-M1 ακτίνας δράσης 40 χλμ. και ποσοστού ευστοχίας, βάσει των όσων δίνει ο κατασκευαστής, της τάξεως του 95% κατά ελισσόμενων στόχων.
 
Μέχρι τώρα οι ρωσόφωνοι χρησιμοποιούν τα ΜΑΝΡΑDS SA-18, και τα πάνε εξαιρετικά.Εάν συνεχίσουν οι Ουκρανοί με τέτοιες απώλειες το Κίεβο σύντομα θα ανγκαστεί να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
 
defencenet.gr