8.7.14

STATE DEPARTMENT: "ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΠΟΛΙΤΕΣ"! Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτοκίνητο και επιβαίνοντες ανατινάζονται στο Λούγκανσκγ από ουκρανική ρουκέτα των 122 χλστ.

Βίντεο ντοκουμέντο με ανατίναξη επιβατικού αυτοκινήτου μαζί με τους επιβάτες του από βολή του ουκρανικού πυροβολικού, τη στιγμή που το όχημα διέσχιζε λεωφόρο του Λούγκανσγκ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τους ναζί του Κιέβου.
 
Είναι συγκλονιστικό, το αυτοκίνητο προχωρούσε κανονικά στο δρόμο και μια ρουκέτα των 122 χλστ. από ΒΜ-21 το μετατρέπει σε λιωμένα παλιοσίδερα μαζί με τους δύο επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτοξέυτηκαν πάνω από τριάντα τέτοιες ρουκέτες! Πρόκειται για το σύστημα που στον ελληνικό Στρατό υπηρετεί με την ονομασία RM-70.
 
Δεν πέρασε πολύ ώρα και χτυπήθηκε και άλλο ένα μινι-μπας σκοτώνοντας δύο επιβαίνοντες και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στα νοσοκομεία. Συνολικά αναφέρθηκαν πάνω από 30 ρίψεις τέτοιων ρουκετών, μέσα σε μια πόλη μισού εκατομμυρίου κατοίκων!
 
Στο Κίεβο γνωρίζουν ότι οι ρωσόφoνοι δεν θα αποδεχτούν ποτέ την ουκρανική "ταυτότητα" έτσι με τις ευλογίες των ΗΠΑ προχωρούν σε εθνοκάθαρση,για να ξεφορτωθούν ενοχλητικούς για τα σχέδιά τους πληθυσμούς. Με την βοήθεια των ΜΜΕ αποσιωπάται, όπως αποσιωπήθηκε και η γενοκτονία των Σέρβων της Κράινα το 1995. Ουδείς στην Ευρώπη την έχει ακουστά! Μετά και την "αθώωση" του Κροατη στρατηγού Α. Γκοτόβινα την εξαφάνισαν κιόλας από την ιστορία.
 
Ερωτηθείσα σήμερα η εκπρόσωπος του State Department Jen Psaki από ρεπόρτερ του RT τι έχει να πει για τους βομβαρδισμούς αμάχων σε Λούγκανσγκ και Ντονέτσκ, απάντησε το εξής: "Η ουκρανική κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει για να προστατέψει τη ενότητα της χώρας".!
 
Περιέργως το 1999 δεν έλεγαν τα ίδια όταν απέσπασαν με την βία το Κόσοβο από την Σερβία χαρακτηρίζοντα μάλιστα τους Σέρβους ως εγκληματίες. Τώρα που οι Ουκρανοί κάνουν το λιγότερο τα ίδια, ούτε εγκλήματα πολεμου βλέπουν και τους "νομιμοποιούν" χωρίς δεύτερη συζήτηση. 
 
Το πως αλλάζουν απόψεις στις ΗΠΑ ανάλογα με τα γεωπολιτικά συμφέροντά τους ήταν διαχρονικά γνωστό, αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η σιωπή όλων των ΜΜΕ στις σφαγές που διαπράτουν οι νεοναζί του Κιέβου στην Α.Ουκρανία, και ο μη σχολιασμός τέτοιων δηλώσεων από την Αμερικανίδα εκπρόσωπο. 
 
Σε δεύτερη ερώτηση του ρεπόρτερ του  RT Gayane Chichakyan για την περιβόητη δήλωση της αντικαταστάτριας της Jen Psaki, Marie Harf, που έιπε ότι δεν υπάρχουν ρωσόφωνοι πρόσφυγες απλά πάνε στη Ρωσία επίσκεψη στους παππούδες τους" προκαλώντας αμηχανία ακομα και στους δυτικούς δημοσιογράφους,η Jen Psaki αποφάσισε να το "χοντρύνει" περισσοτερο. Είπε ότι οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν τις πηγές που αναφέρουν ότι υπάρχει αύξηση προσφυγικού ρεύματος στην Α.ουκρανία.
 
Όταν της ανέφερε αμερικανικά ΜΜΕ που δημοσιεύουν το γεγονός τότε η Jen Psaki είπε: " Η πηγή αυτών των μηνυμάτων είναι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ρωσίας που δεν είναι διεθνης οργανισμός, οπότε τα στοιχεία πρέπει να επιβεβαιωθούν"
 
Αυτά τα είπε η εκπρόσωπος μιας χώρας που με τους δορυφόρους της βλέπει ακόμα και τα τσιμπιδάκια στα μαλιά μιας γυναίκας!
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, το κύμα των ρωσόφωνων που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες περιοχές έχει ξεπεράσει ήδη τις 18 χιλιάδες. Βάσει των επίσημων στοιχείων της διοίκησης της περιφέρειας Ροστόφ, σε αυτή έχουν καταμετρηθεί περισσότεροι από 21 χιλιάδες ρωσόφωνοι πρόσφυγες. Από τα σημαία προσωρινής εγκατάστασης, στη συνέχεια αυτοί προωθούνται και εγκαθίστανται σε ξενοδοχεία, παιδικές κατασκηνώσεις και αναπαυτήρια. Μερικούς από τους πρόσφυγες φιλοξενούν στα σπίτια τους κάτοικοι της περιοχής.
 
Πολλοί ρωσόφωνοι πολίτες που διήλθαν τα σύνορα έχουν συγγενείς στη Ρωσία, στους οποίους και πηγαίνουν. Γι’ αυτό και δεν καταχωρούνται στα σημεία ελέγχου, ελπίζοντας ότι αργότερα θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αυτοί μπορούν να θεωρηθούν ως επισκέπτες, οι οποίοι και σε καιρό ειρήνης έρχονταν στη Ρωσία. Αν και είναι σαφές, πως και αυτή η κατηγορία πολιτών φεύγει εξαιτίας του πολέμου. Επομένως, "η επίσημη στατιστική των προσφύγων θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί τουλάχιστον επί τρία", δηλώνει με βεβαιότητα ο Περιφερειάρχης του Ροστόφ, Βασίλι Γκόλουμπεφ.
 
Τρεις γέφυρες κοντά στην πόλη Ντόνετσκ, που ελέγχεται από τους ρωσόφωνους, καταστράφηκαν την Δευτέρα καθώς συνεχίζονται οι συμπλοκές.
 
Οι τρεις αυτές γέφυρες αποτελούν συνδετικό κρίκο της πόλη Ντόνετσκ με την πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία καταλήφθηκε το Σάββατο από τις ουκρανικές ναζιστικές δυνάμεις. Βίντεο που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters» δείχνει ένα τρένο να κρέμεται στα χαλάσματα μιας γέφυρας που βρίσκεται πάνω από έναν αυτοκινητόδρομο.
 
Δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί εάν η κατεστραμμένη γέφυρα που φαίνεται στο βίντεο είναι μια από τις τρεις που υπέστησαν ζημιές στους βομβαρδισμούς της Δευτέρας.Ένας εργαζόμενος στον ουκρανικό σιδηρόδρομο ανέφερε ότι οι κάτοικοι γειτονικών χωριών άκουσαν τις εκρήξεις.
 
Όπως λέει: «Μας τηλεφώνησαν κάτοικοι γειτονικών χωριών και μας είπαν ότι ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη. Πολύ θόρυβος. Έτρεμαν τα τζάμια στα σπίτια τους».
 
 
Aκολουθεί το βίντεο με την ανατίναξη του αυτοκινήτου.
 
 
 defencenet.gr