28.7.14

Συντριβή ρωσικού μαχητικού MiG-29, νεκρός ο πιλότος


Μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29 της ρωσικής Αεροπορίας, κατέπεσε και συνετρίβη σε στέπα, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Αστραχάν, χθες Κυριακή, 30 χιλιόμετρα νότια του αεροδρομίου «Privolzhsky». Δυστυχώς, ο πιλότος του αεροσκάφους δεν κατόρθωσε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας, πτέραρχος Μποντάρεφ. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πι πρώτες ενδείξεις που έχει στα χέρια του η επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει το δυστύχημα, παραπέμπουν σε «αστοχία αεροπορικού υλικού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρχηγός.
Τουλάχιστον, από τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους δεν προκλήθηκαν ζημιές στο έδαφος.Το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική πτήση. Σύμφωνα με τη ρωσική Αεροπορία, ο επιβλέπων την πτήση έδωσε στον πιλότο εντολή εγκατάλειψης του αεροσκάφους.
Πάντα σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο πιλότος προσπάθησε να σώσει το μαχητικό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Τα αεροσκάφος βέβαια δεν έπεσε και πολύ μακριά από κατοικημένη περιοχή, οπότε είναι πιθανό να θέλησε να σιγουρέψει ότι το μαχητικό δεν θα πέσει σε κατοικημένη περιοχή προτού εγκαταλείψει.
defencepoint