5.7.14

Χάρτης-σοκ: Αυτή είναι η έκταση του «χαλιφάτου» της ISIL σε Ιράκ και Συρία - Ποιος θα τους σταματήσει;

Τσακίστε το κεφάλι του φιδιού, προτού σας δαγκώσει.
Α/Αλ

Οι ισλαμιστές του πολυεθνικού «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» ISIL, οι οποίοι ήδη την προηγούμενη εβδομάδα ανακήρυξαν  την ίδρυση του πρώτου χαλιφάτου στην Ιστορία μετά το Μεσαίωνα,  ελέγχουν πλέον μία σημαντική έκταση που περιλαμβάνει σχεδόν τα 2/3 των εδαφών του Ιράκ και μία αρκετά μεγάλη έκταση στα βορειοανατολικά της Συρία - η οποία μάλιστα συμπίπτει με πέντε φορές, περίπου, το μέγεθος του Λιβάνου.
 
Μάλιστα εντός της Συρίας, οι ισλαμιστές του ISIL, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι κάθε άλλης ξένης εθνικότητας, εκτός από Άραβες,  προελαύνουν και καταλαμβάνουν πλέον ανενόχλητα στις περιοχές εκείνες της πολύπαθης χώρας, που μέχρι χτες κατέχονταν από τους Άραβες ισλαμιστές αντάρτες. 
 
Έτσι περίπου 30 ένοπλοι του ISIL συγκρούστηκαν με αντάρτες άλλων ισλαμιστικών παρατάξεων στην Συρία, όταν εισέβαλαν στο χωριό αλ Χαουάι, στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ το οποίο κατείχε η οργάνωση «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», επίσης προσκείμενη στην Αλ Κάιντα.
 
Το ISIL μετά την κατάληψη των πετρελαιοπηγών στην ανατολική Συρία έχει κηρύξει ως «χαλιφάτο» τα τμήματα που έχει καταλάβει στην Συρία και το Ιράκ που. 
 
Μάλιστα, το ίδιο το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που πρόκειται για φιλοισλαμική ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο και η οποία έχει σταθερά προπαγανδίσει υπέρ των ισλαμιστών και εναντίον του Άσαντ από την αρχή του πολέμου εδώ και τέσσερα χρόνια, σημειώνει ότι στις τάξεις του ISIL βρίσκονται χιλιάδες ξένοι «μαχητές», ενώ έχει καταστεί (σ.σ. με τον κατάλληλο και απαραίτητο δυτικό «δάκτυλο» φυσικά) ο κύριος πόλος έλξης για στρατολόγηση ισλαμιστών που θέλουν να πολεμήσουν και πεθάνουν για τον Αλλάχ και τον «Προφήτη», από όλο τον κόσμο: τόσο από την Αμερική και την Ευρώπη, όσο και από την βόρεια Αφρική και την Αυστραλία.
 
Στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, μόνο η πόλη και το αεροδρόμιο, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας καθώς και μερικά χωριά στην περιοχή.
 
Το «Παρατηρητήριο» επιπλέον σημειώνει ότι οι ισλαμιστές κατέλαβαν το χωριό Ζοπ Μαγκάρ, κοντά στην κουρδική πόλη Άιν αλ Αράμπ, μετά από μάχες που κράτησαν τρεις ημέρες με τις κουρδικές δυνάμεις.
 
Η πόλη Άιν αλ Αράμπ, γνωστή ως Κομπάνι στην κουρδική γλώσσα, ανήκει στην επαρχία του Χαλεπίου και αποτελεί στρατηγικό σημείο κοντά στα τουρκικά σύνορα.
 
Περιττό δε να σημειωθεί ότι κατά δήλωση-απειλή του ίδιου του ISIL, η Τουρκία είναι ο αμέσως επόμενος στόχος τους…
 
 
 defencenet.gr