2.7.14

Εικόνα ντοκουμέντο: Στα χέρια των τζιχαντιστών του ISIL βαλλιστικοί πύραυλοι Scud

Στα χέρια των τζιχαντιστών του ISIL έχουν πέσει βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Scud και είναι έτοιμοι να τους εκτοξεύσουν προκειμένου να πλήξουν στόχους εντός της Συρίας ή και του Ιράκ σκοτώνοντας αμάχους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ολόκληρη συστοιχία πυραύλων Scud.
Οι τζιχαντιστές του ISIL σε μία επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας μάλιστα προχώρησαν σε παρέλαση με έναν από τους Scud φορτωμένο στο ειδικό όχημα-φορέα εντός της πόλης Raqqa, την υποτιθέμενη πρωτεύουσα του «μουσουλμανικού χαλιφάτου».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Al Arabiya» μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ο πύραυλος Scud να περιβάλλεται από μασκοφόρους ισλαμιστές οι οποίοι φέρονται να φωνάζουν συνθήματα «θάνατος κατά των απίστων σε Συρία και Ιράκ».   
Ο ηγέτης του ISIL ζήτησε από τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να πάρουν τα όπλα και να έρθουν στο «χαλιφάτο» που έχει δηλώσει ότι δημιουργείται από εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.
Η έκκληση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι, για στράτευση ενός ιερού πολέμου-τζιχάντ, έγινε με ένα ηχηρό μήνυμα 20 λεπτών που δημοσιεύθηκε σε απευθείας σύνδεση την Τρίτη.
Ο Μπαγντάντι, ο οποίος έχει λάβει το μεσαιωνικό τίτλο του «Χαλίφη» χρησιμοποίησε το μήνυμα με σκοπό να επιβληθεί επάνω στους μουσουλμάνους όλου του κόσμου.
Τους κάλεσε να ξεσηκωθούν και να εκδικηθούν για τις υποτιθέμενες αδικίες που διαπράχθηκαν εναντίον της θρησκείας τους, δημοσιεύοντας μάλιστα και ένα χάρτη με τις χώρες στις οποίες πρέπει να επεκταθεί ο «ιερός πόλεμος».
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Scud στα χέρια του ISIL αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για πολλές χώρες όχι μόνο του κόλπου, καθώς μπορούν να μεταφερθούν και να πλήξουν στόχους σε απόσταση 150 έως 300 χιλιομέτρων. Αυτό είναι το βεληνεκές τους.
Το «τέρας» αυτό το εξέθρεψαν οι ΗΠΑ και η Τουρκία που επι χρόνια το εξόπλιζαν και το χρησιμοποιούσαν σε βάρος του Μπασαρ Αλ Άσαντ, αλλά και για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή του Κόλπου. Σήμερα σειρά έχει το Ιράκ.
Οι Αμερικανοί αρνούνται να συνδράμουν την Ιρακινή κυβέρνηση με αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του ISIL και την ίδια στιγμή χρηματοδοτούν και ενισχύουν τους ισλαμιστές να πολεμήσουν στη Συρία κατά του Άσαντ.
Μύλος η κατάσταση μετά και την παρέμβαση της Ρωσίας, που αφενός υποστηρίζει τον Άσαντ, αλλά και το Ιράκ με την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών και σύντομα και με επιθετικά ελικόπτερα.
Η «φωτιά» φαίνεται πως εξαπλώνεται και κανείς δεν μπορεί να ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει…
 defencenet.gr