3.7.14

Σαρκοζί: Θέλουν να με εξευτελίσουν > H γαλλική δικαιοσύνη χρησιμοποιείται «για πολιτικούς σκοπούς»

Αυτή η τακτική, κάποιο άλλο κράτος μου θυμίζει....

Α/Α

«Η υπόθεση εναντίον μου έχει στόχο να βλάψει την εικόνα μου» είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας - Δήλωσε ότι η Γαλλική δικαιοσύνη χρησιμοποιείται «για πολιτικούς σκοπούς» και αρνήθηκε ότι διέπραξε κάτι παράνομο - Η «απαράδεκτη» μεταχείρισή του από τις αστυνομικές αρχές

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της Γαλλίας, ο Σαρκοζί δήλωσε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσει εξηγήσεις στο γαλλικό λαό, αφού η κατάσταση είναι πλέον πολύ σοβαρή κι ότι υπάρχει υπάρχει πρόθεση να εξευτελιστεί ο ίδιος. 


Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Σαρκοζί διαβεβαίωσε τους Γάλλους πολίτες ότι δεν τους πρόδωσε ποτέ, ότι υπάρχει πρόθεση για να τον εξευτελίσουν κι ότι η γαλλική δικαιοσύνη χρησιμοποιείται «για πολιτικούς σκοπούς» στην υπόθεση εναντίον του.
Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε στις 10 το βράδυ της Τετάρτης -ώρα Ελλάδας- στον ραδιοσταθμό Europe 1 και στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, ο Σαρκοζί αρνήθηκε ότι διέπραξε κάποια παράνομη πράξη και κατήγγειλε την «πολιτική εκμετάλλευση ενός μέρους του δικαστικού συστήματος».


«Η υπόθεση εναντίον μου έχει στόχο να βλάψει την εικόνα μου», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

«Στη χώρα μας, που είναι η χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαίου, υπάρχουν πράγματα που σχεδιάζονται. Οι Γάλλοι πρέπει να τα γνωρίζουν και, βάσει της συνείδησής τους και ελεύθερα, πρέπει να τα κρίνουν για αυτό που είναι», πρόσθεσε.

«Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή για να πω στον γαλλικό λαό που βρισκόμαστε σήμερα όσον αφορά την πολιτική εκμετάλλευση ενός μέρους του δικαστικού συστήματος», επεσήμανε ο
ο πρώην ένοικος των Ηλυσίων και τόνισε: «Λέω σε όλους όσοι ακούν ή παρακολουθούν ότι δεν τους πρόδωσα ποτέ και ότι δεν διέπραξα κάποια ενέργεια σε βάρος των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, δεν το απέκλεισε είπε, ωστόσο, ότι βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση περισυλλογής κι ότι είχε σκοπό να λάβει την απόφασή του στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου.

Εμφανώς ενοχλημένος από το γεγονός ότι παρέμεινε υπό κράτηση για ανάκριση επί σχεδόν 15 ώρες, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι μία τέτοια μεταχείριση σε βάρος του ήταν απαράδεκτη εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός ότι, στις δύο τα ξημερώματα, ώρα Γαλλίας τον συνόδευσαν πέντε αστυνομικοί έως το γραφείο των δικαστών όπου εκεί άκουσε ότι ξεκινά σε βάρος του δικαστική έρευνα.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει από την Δικαιοσύνη,ότι δεν ζητά ειδική μεταχείρηση, και πως του έκανε τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι, ενώ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις κατά την ανάκριση από τις αστυνομικές αρχές της Ναντέρ, οι δικαστές απεφάνθηκαν ότι θα ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι ο Σαρκοζί τέθηκε επισήμως υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος για άσκηση αθέμιτης επιρροής προκειμένου να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει μια έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή. Την Τρίτη τέθηκε σχεδόν επί 15 ώρες υπό κράτηση για ανάκριση από τις αρχές στην πόλη Ναντέρ και σε βάρος του ξεκίνησε δικαστική έρευνα.

Η νέα δικαστική περιπέτεια του Σαρκοζί απειλεί να τινάξει στον αέρα τις προεδρικές του φιλοδοξίες,αν και οι ένθερμοι υποστηρικτές θεωρούν ότι ως Terminator της Γαλλίας, επιβιώνει ότι κι αν γίνει και πάντα βγαίνει νικητής. 






http://greeknation.blogspot.gr/