12.7.14

Τι είπαν οι Γάλλοι στον Α/ΓΕΝ για FREMM και ΑΦΝΣ; (ΦΩΤΟ)


Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε, ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία από 8 έως 10 Ιουλίου 2014 κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού του Ναυτικού της Γαλλίας, Ναυάρχου Bernard Rogel.
Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Γάλλο ομόλογο του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και να ενημερωθεί επί των εξελίξεων και των δραστηριοτήτων του Ναυτικού της Γαλλίας.

Επιπρόσθετα, επισκέφθηκε τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων του Γαλλικού Ναυτικού (Force maritime des Fusiliers marins et Commandos-FORFUSCO) στη Lorient, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της εν λόγω διοικήσεως, ενώ παρακολούθησε και επίδειξη ανακατάληψης πλοίου.
Επίσης, ο αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία, Θεόδωρο Πασσά. Αυτό που δεν μας πληροφόρησε το ΓΕΝ, είναι εάν ο ομόλογός του έσπευσε να του υπομνήσει τις αρετές των γαλλικών λύσεων για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, όπως αυτές που είχαν προταθεί στον τομέα των φρεγατών και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.