7.7.14

E.Bενιζέλος στη Χουριέτ: "Σημαντικό επίτευγμα η ελληνοτουρκική συνεργασία"!


Μεγάλο επίτευγμα να σηκώνεις τα...πόδια!!!
Ποιο καλός θα ήταν ο...Μπουτάρης για ΥΠΕΞ!
Α/Αλ

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την ελληνοτουρκική συνεργασία (!) ένα σημαντικο επίτευγμα (!) "και θα πρέπει να διαφυλαχθεί γιατί αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα για όλη την περιοχή", αγνοώντας κυριολεκτικά τις τουρκικές παραβιάσεις του έλληνικού εναέριου χώρου, αλλά και τις "βολτες" των τουρικών πλοίων δυτικά του 25ου μεσημβρινού στις Κυκλάδες.
 
Το συνέχισε μάλιστα λέγοντας το απίστευτο ότι Τουρκία και Ελλάδα θα μπορούσαν «να δημιουργήσουν ένα νέο μομέντουμ για την υπέρβαση των χρονίων σημείων τριβής».Δηλαδή τι παραπάνω πρέπει να συμβεί; Να κατέβουν οι Τούρκοι ναύτες στη Ραφήνα για...σουβλάκι και ρετσίνα; Ή να προσγειώνονται τα τουρκικά μαχητικά στα ελληνικά αεροδρόμια για ανεφοδιασμό;
 
Όλα αυτά τα είπε σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ! 
 
«Σε μια στιγμή αβεβαιότητας και περιφερειακής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ελληνοτουρκική συνεργασία είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και θα πρέπει να διαφυλαχθεί γιατί αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα για όλη την περιοχή» 
 
Ερωτηθείς για τη στάση της Τουρκίας με αφορμή τις περιφερειακές εξελίξεις όσον αφορά την «Αραβική Άνοιξη» ο κ. Βενιζέλος απαντά: «πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, να συνεχίσει το διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εντείνει τις προσπάθειές της να εναρμονιστεί την εξωτερική της πολιτική με την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ».
 
«Πιστεύω ότι είναι θετικό ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο ακόμα και αν διαφωνούμε μπορούμε να συζητήσουμε τα πράγματα με πολιτισμένο τρόπο σε όλα τα επίπεδα, εξετάζοντας παράλληλα τρόπους να αναβαθμίσουμε τη διμερή συνεργασία σε όλους τους τομείς - ειδικά στην ενέργεια, το εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις. Πρόκειται για νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών» συμπληρώνει.
 
Οιπαραβιάσεις από θάλσσα και αέρα είναι "πολιτισμένος" τρόπος συζήτησης για τον Ε.Βενιζέλο.
 
Όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι:
 
«Η σταθερή μας θέση είναι ότι μια συμφωνημένη, βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη λύση για το Κυπριακό μπορεί να βρεθεί βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Στην παρούσα φάση περιμένουμε μια ανταλλαγή προτάσεων από τις δύο πλευρές για όλα τα θέματα που έχουν τεθεί, όπως έχει συμφωνηθεί. Πιστεύουμε, επίσης, ότι θα ήταν θετικό να υπήρχε μια ευνοϊκή απάντηση από τους τουρκοκύπριους και την τουρκική πλευρά στις πολύ επικοδομητικές προτάσεις που κατέθεσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για την υιοθέτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με έμφαση στο άνοιγμα της Αμμόχώστου» αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, τη σημασία της Κύπρου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. «Προφανώς η εφαρμογή του πολυαναμενόμου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου στη Συμφωνία της Άγκρυας και η ομαλοποίηση των σχέσεων της Τουρκίας με την Κυπριακή Δημοκρατία θα αποτελέσουν σημαντικό μομέντουμ για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει συστηματικά και ειλικρινά αυτή την προοπτική αρκεί η Τουρκία να ικανοποιεί τις ενταξιαξές της υποχρεώσεις».
 
Προφανώς αγνοεί ο Ε.Βενιζέλος ότι η κυρπιακή Δημοκρατία είναι η μόνη αναγνωρισμένη κρατική οντότητα, και ότι η παρανομία βρίσκεται στην τουρκοκυπριακή πλευρά την οποία κυριολεκτικά παρακαλάμε για να την "νομιμοποιήσουμε" καταλύοντας το κυπριακό κράτος!
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει τέλος τη διεξαγωγή τρίτης συνάντησης του Συμβουλίου Υψηλής Συεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας πριν το τέλος του έτους. Προφανώς θα κάνουν και έναν ακόμα απολογισμό των "φιλικών" και "πολιτισμένων" παραβιάσεων που μας επιφυλάσσουν μέχρι τότε οι Τούρκοι.
 
 
Σημειώνεται ότι όλις χθες ο βουλευτής Αδάνων του Εθνικιστικού Κόμματος MHP Σειφετίν Γιλμάζ κατάθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τον καλεί να απαντήσει «τι εμποδίζει την δραστηριοποίηση των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων πέραν του 25ου Μεσημβρινού;». Η ερώτηση του πήρε διαστάσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ. Τυχαίο;
 
Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί ο Τούρκος βουλευτής. Ζήτησε συγκεκριμένα και συγκριτικά στοιχεία όσον αφορά στην παρουσία του τουρκικού Ναυτικού και της Αεροπορίας δυτικά και ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού το τελευταίο διάστημα, καθόσον, όπως προκύπτει από τα όσα ισχυρίζεται ο Σ. Γιλμάζ, υπάρχει συμφωνία στο εσωτερικό της Άγκυρας για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.
 
Αυτό επιβεβαιώνει η πρωτοφανής προκλητικότητα που καταγράφηκε με πρόσχημα τη διεξαγωγή αεροναυτικής άσκησης στο Αιγαίο από Τουρκικής πλευράς τον μήνα Μάιο, όπου η Άγκυρα έστειλε επανειλημμένα πολεμικά πλοία να αμφισβητήσουν τα εθνικά χωρικά ύδατα στις δυτικές Κυκλάδες και μέχρι τις ακτές της Εύβοιας! Αν μάθουν ότι η Ρφήνα έχει ωράια μπαράκια και ψαροταβέρνες...θα κάνουν και απόβαση.
 
Όσο για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα μαχητικά της Άγκυρας έχουν υπερτριπλασιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013.
 
Όλη αυτή η τουρκική παραβατική συμπεριφορά σχετίζεται με τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και τις εξελίξεις που φαίνεται πώς επίκεινται στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Κατά τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο όμως μιλάμε "πολιτισμένα" και πρέπει να βρεθούν και άλλοι τρόποι να έρθουμε  πιο "κοντά".
 
 defencenet.gr

Τι πιο απλό, για να βρεθούμε πιο ...κοντά, από το να τους παραδώσουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα;
Ήδη τους έχουμε παραδώσει τη Θράκη και το μισό Αιγαίο!
Μόλις  όλοι οι...ογλού παραδώσουν και την υπόλοιπη Ελλάδα, τότε θα βρεθούμε κοντά, μα πολύ κοντά, μα πάρα πολύ κοντά στους Τούρκους!
Το ερώτημα είναι, αν θα βρεθεί κανένας "Λοχίας" που να ξέρει το καθήκον του, έγκαιρα...
Α/Αλ