17.7.14

Eιδικός φρουρός για συμπλοκή με Μαζιώτη: «Πάλεψα να τον ακινητοποιήσω και ένιωσα καψίματα απ' τα πυρά»

«Πάλεψα να τον ακινητοποιήσω και ένιωσα καψίματα απ’ τα πυρά». Αυτό είπε στους συναδέλφους του αστυνομικούς που πήγαν για να του πάρουν κατάθεση ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε κατά την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας κατά την σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

«Είδα την ομάδα ΔΙΑΣ να καταδιώκει και να ανταλλάσσει πυροβολισμούς με ένα άτομο και έπεσα κατά πάνω του. Προσπάθησα να τον ακινητοποιήσω, πάλεψα και στη συνέχεια ένιωσα τα καψίματα από τα πυρά του κακοποιού. Παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησα και συνέχισα, ενώ συμπλέκονταν μαζί του και συνάδελφοι της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν», αναφέρει στη σελίδα της στο facebook η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου.
Μάλιστα, η αγωνία ήταν έκδηλη στον 29χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος συνεχώς ρωτούσε αν έχουν τραυματιστεί κάποιοι από τους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.
Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 29χρονου έσπευσαν συγγενείς και φίλοι του οι οποίοι ενημερώθηκαν για το περιστατικό. Ο νεαρός φέρει διαμπερές τραύμα στον αριστερό μηρό και του χορηγείται προληπτική αγωγή για τα μικρόβια, ενώ εξιτήριο αναμένεται να πάρει την ερχόμενη εβδομάδα.
Στο πλευρό του βρέθηκαν και εκπρόσωποι από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν και ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή για μας να εκπροσωπούμε τέτοιους ανθρώπους και άνδρες στην Ελληνική Αστυνομία τέτοιους ειδικούς φρουρούς».
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Σημειώνεται ότι ο ειδικός φρουρός, στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς η πρώτη σφαίρα που δέχθηκε εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr