21.7.14

Επιβεβαίωση: Ουκρανικά μαχητικά συνόδευαν το Boeing - CIA: "Αυτοί που το έριξαν είχαν ουκρανικές στολές"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Ανεξάρτητος Αμερικανός δημοσιογράφος δηλώνει ενυπόγραφα ότι τον ενημέρωσαν από την CIA ότι τον πύραυλο BUK-M1 τον εκτόξευσαν άτομα με ουκρανικές στρατιωτικές στολές! Την ίδια στιγμή ο Ιρανός Babak Taghvaee ειδικός σε θέματα άμυνας επιβεβαιώνει την πληρφορία ότι δύο ουκρανικά Su-25 συνόδευαν το μοιραίο επιβατικό μαλαισιανό αεροσκάφος,που είχε αναρτήσει με tweet ο Ισπανός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας της Εurocontrol στο Κίεβο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το μοιραίο αεροσκάφος συνεδευόταν από δύο ουκρανικά μαχητικά Su-25 λίγα λεπτά πριν ο πύραυλος BUK-M1 το χτυπήσει. Ο Ιρανός ειδικός σε θέματα Αμυνας Babak Taghvaee υποστηρίζει πως "το αεροσκάφος χτυπήθηκε επειδή το συνόδευαν τα ουκρανικά μαχητικά. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι ρωσόφωνοι- εάν τελικώς ήταν αυτοί που το έριξαν- θεώρησαν πως για να συνοδεύεται από μαχητικά το Boeing είναι κάτι σημαντικό, άρα στόχος για εκείνους."
 
Ο Babak Taghvaee υποστηρίζει πως από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση ουκρανικά μαχητικά σαρώνουν τον εναέριο χώρο της περιοχής. Ειδικά μετά από την κατάρριψη ενός Su-25M1 από την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στις 16 Ιουλίου όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές πτήσεις πάνω ανατολική Ουκρανία συνοδεύονται από μαχητικά ή παρακολουθούνται διακριτικά.
 
Όμως ως προς το ποιοι το χτύπησαν έρχεται ο Αμερικανός δημοσιογράφος Robert Parry γνωστός για παλαιότερες αποκαλύψεις του στον σκάνδαλο Iran-Contra και ο οποίος εργάστηκε στα Associated Press και Newsweek την δεκαετία του 80 και δηλώνει ότι "το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ανθρώπους που φορούσαν ουκρανικές στολές", σύμφωνα με τις πηγές του μέσα στην CIA, που στο παρελθόν αποδέιχτηκε ότι όντως τις έχει
 
"Αυτό που μου είπε η πηγή μου στην CIA που στο παρελθόν μου έδωσε αξιόπιστες πληροφορίες σε παρόμοια θέματα, είναι ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν φωτογραφίες μιας συστοιχίας BUK-M1 η οποία και έριξε τον μοιραίο πύραυλο, αλλά η συστοιχία εμφανίζεται να είναι υπό τον έλεγχο ουκρανικών κυβερνητικών στρατευμάτων, ντυμένοι με ουκρανικές στολές
 
Η πηγή μου είπε ότι οι  αναλυτές της CIA ακόμα δεν απέκλειαν την πιθανότητα ότι ο στρατιώτες μπορεί να ήταν ρωσόφωνοι ντυμένοι με ουκρανικές στολές, αλλά η αρχική εντύπωση ήταν ότι πρόκειται για Ουκρανούς στρατιώτες.
 
Επρόκειτο σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες για απείθαρχους  και πιθανότατα μεθυσμένους στρατιώτες, καθώς γύρω τους βρίσκονταν διασκορπισμένα κουτάκια και μπουκαλια μπύρας.
 
Αντί ο mainstream αμερικανικός Τύπος να πιέζει για αυτές τις λεπτομέριες απλώς προχώρησε στην ενίσχηση της ουκρανικής προπαγάνδας και αυτής του U.S. State Department,και δεν σταματούν να τονίζουν ότι το σύστημα Buk είναι “Russian-made,” κάτι που δενέχει καμμια σημασία αφού και οι Ουκρανοί ρωσικό εξοπλισμό χρησιμοποιούν.
 
Όμως με την φράση “Russian-made”  τονίζουν στο υποσυνείδητο των παραπληροφορημένων Αμερικανών ότι γενικώς και αορίστως πρέπει να υπάρχει ρωσική ανάμειξη στην κατάρριψη του αεροσκάφους. Όπως γνωρίζει η Washington Post και τα υπόλοιπα αμεικανικά ΜΜΕ ο ουκρανικός Στρατός χρησιμοποιεί ρωσικά όπλα συμπεριλαμβανομένου και του συστηματος  Buk άρα η χώρα προέλευσης δεν έχει καμμια σημασία."
 
Στον δημοσιογράφο εντύπωση προκαλεί η φράση που χρησιμοιεί η αμερικανική κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα από αυτήν αμερικανικά ΜΜΕ "we believe" (πιστεύουμε) ότι "η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την κατάρριψη. καθώς η φράση αυτή αποτελεί εικασία που ΔΕΝ στηρίζεται σε στέρεες αποδείξεις, και εν τέλει αναρωτιέται ο Robert Parry για΄τι δεν βγάζει στην δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση τις υποτιθέμενες αποδείξεις.
 
Πρόκειται για ένα έγκλημα που κόστισε την ζωή αθώων ανθρώπων για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάποιων κέντρων εξουσίας στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ τα οποία θεωρούν ότι απειλείται μακροπρόθεσμα η πλανητική τους εξουσία. 
 
 defencenet.gr