26.7.14

Ο… Μπαλτάκος φέρνει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές

Ρόλο… επιταχυντή των πολιτικών εξελίξεων στην κατεύθυνση αποτυχίας συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο του 2014, φαίνεται να διαδραματίζει… άθελά του ο Τάκης Μπαλτάκος.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, που έπεσε… θύμα του Ηλία Κασιδιάρη, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί, προκαλώντας πολιτική θύελλα, βρίσκεται σε εγρήγορση ζυμώσεων και κοινήσεων στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Τάκη Μπαλτάκο να μιλάει ανοιχτά για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, που θα επιδιώξει να συσπειρώσει διάσπαρτες δυνάμεις του χώρου, ώστε να έχει σημαντική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην επόμενη Βουλή, και εκ των πραγμάτων ρόλο στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η συνάντηση που αποκαλύφτηκε ότι είχε με τον Χρήστο Ζώη και τον Βασίλη Καπερνάρο, στην κατεύθυνση του “τι κάνουμε;”.
Οι κινήσεις Μπαλτάκου ωστόσο, εκ των πραγμάτων δημιουργούν πρόβλημα στη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά να επιδιώξει τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών, ώστε να επιλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.