10.7.14

ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


"Αυτό το ξεπούλημα το ΠΑΣΟΚ το ονομάζει μεταρρύθμιση.
Δυστυχώς για εσάς «σύντροφοι» του ΠΑΣΟΚ και «Κύριοι» της Ν.Δ. φέρατε το πολιτικό σκοτάδι στην χώρα όταν εσείς πλήττεται το «δημόσιο συμφέρον», με απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων"

Καταγγέλλουμε σε όλο τον Ελληνικό λαό την στάση και πορεία του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ»
Κύριοι της συγκυβέρνησης δεν είστε ιδιοκτήτες της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας της ΔΕΗ διαχειριστές σας έταξε ο Ελληνικός λαός. Ξεπερνάτε κάθε όριο υποκρισίας όταν υπόσχεστε ανάπτυξη και χιλιάδες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα διαλύεται...
την ΔΕΗ. Για το ξεπούλημα θα γραφτείτε στην ιστορία με τα μελανότερα χρώματα.

Το ΠΑΣΟΚ από εκφραστής γνήσιων πατριωτικών δυνάμεων που συγκροτούσαν μία πολιτικό-κοινωνική συμμαχία η οποία το στήριζε διαχρονικά έχει εκφυλιστεί από δήθεν σοσιαλιστικό επί της ουσίας νεοφιλελεύθερο πόλο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου κρύβει επιμελώς την πολιτική του και παραπλανά με επικοινωνιακά κόλπα τον Ελληνικό λαό.

Το νομοσχέδιο για την «Μικρή ΔΕΗ», η φιλοσοφία του σπασίματος και της εκποίησης της ΔΕΗ δεν βρίσκεται σε κανένα πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Κανένας διάλογος δεν προηγήθηκε στο εσωτερικό του. Βέβαια ο διάλογος το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτος για μία σειρά μεγάλα ζητήματα.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ κρυπτόμενο πίσω από μνημονιακές υποχρεώσεις μαζί με τον συνέταιρο του, την ΝΔ έχει γίνει εκφραστής του κεφαλαίου, υπηρετεί τις ποιο ακραίες απαιτήσεις των μνημονίων που έχουν εξοντώσει εργαζόμενους και μικρομεσαίους στους οποίους στηριζόταν. Επιχειρεί την εξαπάτηση μέσα από καινοφανή ιδεολογήματα.

Σε σχέση με την «μικρή ΔΕΗ», ο ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης αναφέρεται σε δευτερεύοντα ζητήματα τα οποία δήθεν επιλύει στο νομοσχέδιο όταν σκόπιμα του διαφεύγει η ουσία δηλαδή η εκποίηση και το ξεπούλημα της πλέον στρατηγικού χαρακτήρα επιχείρησης που έχει απομείνει στην χώρα, κάτω από κρατικό έλεγχο.

Αυτό το ξεπούλημα το ΠΑΣΟΚ το ονομάζει μεταρρύθμιση.

Δυστυχώς για εσάς «σύντροφοι» του ΠΑΣΟΚ και «Κύριοι» της Ν.Δ. φέρατε το πολιτικό σκοτάδι στην χώρα όταν εσείς πλήττεται το «δημόσιο συμφέρον», με απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Στην Ε.Ε. σε καμία χώρα δεν ισχύει η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και η πολιτική επιστράτευση.

Η επιστράτευση δεν μπορεί να λειτουργεί ως μέσο καταστολής των απεργιών, να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους προσπαθώντας έτσι να αντιμετωπίσει την διογκωμένη αγανάκτησή τους.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό καταστρατηγεί το Σύνταγμα και την 105 ΔΣΕ που έχει κυρωθεί από το Ελληνικό κοινοβούλιο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει βαθιές ρίζες στους εργαζόμενους και με υπεύθυνο σχεδιασμό θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αλλά και των πολιτικών αγώνων.

Σταθερά και αταλάντευτα εκφράζουμε και υπηρετούμε τα ανεξάρτητα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δεν έχουμε εξαρτήσει τις θέσεις και τις αρχές μας από καμία πολιτική εξουσία.

Σταθερά αντίθετοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που καταδυναστεύουν την κοινωνία και οδηγούν στην συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Είμαστε αυτόνομη παράταξη και δεν χειραγωγούμαστε από κανένα πολιτικό φορέα.

Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ το οποίο με την σημερινή του ηγεσία και πολιτική του έχει εγκαταλείψει από καιρό όλα εκείνα που το συνέδεαν με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Η ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα για Δημοκρατία στην χώρα έξω από τα μνημόνια. Ως συλλογική οντότητα να εκφράσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των εργαζομένων.

Ο Αγώνας συνεχίζεται

ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ