2.7.14

Κάποιοι αντιστέκονται: "Κεραυνοί" για το κλείσιμο του πολεμικού αεροδρομίου Αγρινίου από τον διοικητή του

Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, σύντομα...
Α/Αλεξανδρής
Ακρωτηριάζονται οι Ενοπλες Δυνάμεις στο βωμό των Μνημονίων: Εκλεισε και το εφεδρικό πολεμικό αεροδρόμιο του Αγρινίου. "Δυστυχώς κλείνει μια μονάδα με υποδομές που δεν υπάρχουν σε άλλα στρατιωτικά αεροδρόμια", παραδέχθηκε ο διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου επισμηναγός Παπαχρήστος, την Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 στην τελετή υποστολής της Σημαίας

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Ταξίαρχος (Ι) Κωνσταντίνος Αλεξίου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει υπηρετήσει στη Μονάδα, τοπικές πολιτειακές Αρχές καθώς και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων και ο διοικητής δεν μάσησε τα λόγια του:
Ολόκληρο αεροδρόμιο με δυνατότητα υποδοχής και επιχειρησιακής φιλοξενίας όλων των τύπων των μαχητικών αεροσκαφών (μην ξεχνάμε ότι ΟΛΕΣ οι κύριες αεροπορικές βάσεις πιθανότατα θα υποστούν συντριπτικά πλήγματα τις πρώτες ώρες μιας σύγκρουσης και αεροδρόμια όπως του Αγρινίου θα είναι υπερπολύτιμα, αλλά πλέον ανύπαρκτα) θα λειτουργεί πλέον ως .......φυλάκιο με μικρή δύναμη 30 ανδρών.
Έπειτα  από 43 χρόνια προσφοράς στην άμυνα της χωράς σε μια συγκινητική τελετή ο διοικητής του τόνισε μεταξύ άλλων: "Φεύγω με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή ετούτος ο τόπος θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές του".
Κάτι μας λέει ότι ... θα μείνει με την ελπίδα, όπως όλοι όσοι πονάνε αυτό το τόπο και βλέπουν του έχοντες την εξουσία να τον καταστρέφουν.
Στη φωτό, η θλίψη ξεχωρίζει στα μάτια τόσο του αεροπορικού αποσπάσματος, όσο και του αξιωματικού που με σκυμμένο το κεφάλι παραδίδει την Σημαία...
defencenet.gr