23.7.14

Νέα αεροπορική τραγωδία στην Ταϊβάν

Αεροσκάφος της εταιρείας Transasia Air έκανε αναγκαστική προσγείωση στην κομητεία Πενγκχού της Ταϊβάν, κοντά στο αεροδρόμιο Μαγκόγκ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 47 επιβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ υπάρχουν και τραυματίες. 

Το αεροπλάνο τύπου ATR72 αναχώρησε από τον δήμο Καοσιούνγκ στις 17:43 τοπική ώρα και χάθηκε από τα ραντάρ στις 19:06. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 επιβάτες. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του τυφώνα Μάτμο, ο οποίος προκαλεί ισχυρούς ανέμους και βροχές, ζητήθηκε από τον πιλότο να μην προσγειωθεί στην προγραμματισμένη ώρα και κατά την δεύτερη απόπειρα, είχε πλέον χάσει επαφή με τον κέντρο ελέγχου. 





Στην προσπάθεια του πιλότου να προσγειωθεί, το αεροσκάφος έπεσε με δύναμη στο έδαφος σεκατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το αεροπλάνο έπεσε πάνω σε στέγες σπιτιών.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

20:06 
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είναι ένας 60χρονος και ο συγκυβερνήτης ένας 39χρονος, ενώ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και τα ονόματά τους. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο καθένας είχε καταγράψει περισσότερες από 20.000 ώρες πτήσης. 

19:29 Λόγω του τυφώνα Μάτμο έχουν ματαιωθεί πολλές πτήσεις, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η προειδοποίηση δόθηκε στη δημοσιότητα γύρω στις 17:30 τοπική ώρα και πως το αεροσκάφος αναχώρησε περίπου εκείνη την ώρα. 

18:03 Το αεροσκάφος της εταιρίας Transasia Air ήταν 70 θέσεων, ενώ οι τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι είναι οι τραυματίες που δεν επέβαιναν στο αεροσκάφος αλλά βρίσκονταν στο σημείο όπου έπεσε.

17:44 
Φωτογραφία που δημοσίευσαν τα τοπικά μέσα δείχνει τους πυροσβάστες να εξετάζουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, με φακούς έτσι ώστε να μπορούν να δουν μέσα στο σκοτάδι. 



16:58 
Πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο ανέφεραν ότι το αεροσκάφος δεν κατάφερε να φτάσει στον διάδρομο του αεροδρομίου και λίγο πριν την πτώση του χάθηκε από τα ραντάρ. 
16:51 Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Μεταφορών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι 47 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους και 11 είναι οι τραυματίες. 
REAL