28.7.14

"Σφήνα" Ε.Βενιζέλου για το ΥΠΕΘΑ! - Θέλει να επιστρέψει στο παλιό του πόστο...


ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ "ΚΡΕΜΑ"

Σαφές ενδιαφέρον να επιστρέψει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την λήξη της τριμερούς συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και νέο Επίτροπο της χώρας στην ΕΕ, Δ.Αβραμόπουλο το Σάββατο το βράδυ, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης.

Ο Ε.Βενιζέλος δήλωσε ότι "Αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα θα με ενδιέφερε να επιστρέψω στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας". Η απάντηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά ήταν ότι "Θα δούμε, έχουμε καιρό ακόμα" και η συζήτηση έμεινε εκεί.
Γιατί θέλει να επιστρέψει ο Ε.Βενιζέλος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Επειδή ξέρει πάντα να παίρνει την "κρέμα": Πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών εξοβελίζοντας τον Δ.Αβραμόπουλο, έξι μήνες πριν ξεκινήσει η ελληνική προεδρία και ο ίδιος αναλάβει άτυπος "υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ" αναλαμβάνοντας όλα τα "σωστά"  deals.
Τώρα το υπουργείο Εξωτερικών "τελείωσε" αλλά ξεκινά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ενα δισ. ευρώ εξοπλιστικά περνάνε την Τετάρτη από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, βασικά εκσυγχρονισμοί και αναβαθμίσεις αλλά δεν έχει καμία διαφορά σε ότι έχει να κάνει με το ποσό.
Είναι ανοικτό το θέμα των υποβρυχίων Type 214 (έχει αρκετά φιλικές σχέσεις με τον Ι.Σάφα) και εκκρεμεί η αγωγή που έχει κάνει το ελληνικό δημόσιο στο διεθνές διατητικό δικαστήριο. Το θέμα των υποβρυχίων "κρύβει" πολύ χρήμα ακόμα από πίσω του.
Και βέβαια μέσα στο 1 δισ. ευρώ είναι τα 400 εκατ. ευρώ για τον εσκυγχρονισμότ των ΜΕΚΟ-200ΗΝ.
Και υπάρχουν "ουρές" αρκετών δισ. ακόμα: Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 ύψος 1,3-1,8 δισ. ευρώ "κλείνει" μέχρι τον Μάρτιο...
Το ενδιαφέρον Βενιζέλου έρχεται ως "σφήνα" σε μια πολύ θετική αντίληψη που υπάρχει στου Μαξίμου για την υποψηφιότητα του νυν ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ.Κωσταράκου ως νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Σε περίπτωση που ανέβει πάλι στην Μεσογείων ο Ε.Βενιζέλος, θα αποχωρήσει η Φ.Γεννηματά για άλλη κυβερνητική θέση και θα αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κάποιος από τη νέα γενιά της ΝΔ. Επίσης νεοδημοκράτης θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών.
defencenet.gr