11.7.14

Φυλακές Δομοκού: Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό κρατούμενο


Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα στις φυλακές Δομοκού, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας κρατούμενος και να μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος ακόμη ένας στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τρεις έλληνες κρατούμενοι που έμειναν στο ίδιο κελί στην Ε' πτέρυγα των φυλακών Δομοκού, λίγο πριν τις 04:00, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές μέχρι τώρα οι διαφορές τους.


Στην άγρια συμπλοκή που εξελίχθηκε μέσα στο κελί, ένας 48χρονος ισοβίτης, ο οποίος ήταν φυλακισμένος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν από γυαλί, και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 32χρονο. 

Στη συνέχεια, 40χρονος κατούμενος, ο οποίος προσπάθησε να τους χωρίσει δέχθηκε από τον ισοβίτη χτυπήματα στην κοιλιά και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Λαμίας.


Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο εισαγγελέα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης από 48χρονο ισοβίτη του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού σε βάρος δυο συγκρατουμένων του, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εξ αυτών, ηλικίας 32 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του άλλου, ηλικίας 40 ετών.

Ο θάνατος του κρατουμένου ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 4 μηνών για ληστεία κατά συναυτουργία και απόπειρα ληστείας ήταν ακαριαίος. Ο βαριά τραυματισθείς διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται. 

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.
tanea