10.7.14

Για κακούργημα κατηγορείται ο γιατρός που συνελήφθη για φακελάκι


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο γιατρός που συνελήφθη, μετά από καταγγελία ασθενούς ότι του ζήτησε φακελάκι, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που λειτουργούσε κατ επάγγελμα και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο καρδιοχειρουργός απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass».  

Προκειμένου δε να πείσει τον ασθενή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση, όπως ανακοίνωσε σχετικά η αστυνομία.
Μάλιστα υπάρχει και δεύτερη καταγγελία ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ζητούσε φακελάκι, ο ίδιος ωστόσο αρνείται κάθε κατηγορία. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος ιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στο ίδιο Νοσοκομείο, χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα για το αδίκημα της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση, ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, έθεσε σε αργία τον ιατρό-καρδιοχειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός».

Παράλληλα ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, να προχωρήσει στην αναστολή των καθηκόντων του ιατρού. Επιπροσθέτως, ξεκινούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο πειθαρχικές διαδικασίες από τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
antenna