6.7.14

Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Τούμπα για τον... ξενώνα μεταναστών του Μπουτάρη!!!

Δεν θα σχολιάσουμε και εμείς τις αναφερόμενες στο άρθρο ...πράξεις του Μπουτάρη, αρκούν οι υπάρχοντες σχολιασμοί στο κείμενο.
Efenpress

Καλά, όταν πηγαίνατε να ψηφίσετε, δεν ξέρατε ότι θα γίνουν τέτοια και άλλα πολλά ?
Τώρα διαμαρτύρεστε ?
Τι άλλο περιμένατε από τον Μπουτάρη ? Μόνο πουστοπαρελάσεις ?
Μήπως κάτι πρέπει να γίνει με αυτόν τον παράφρονα ?
Και από ό τι βλέπετε, τα ‘’τσιράκια’’ τα γνωστά, σιγοντάρουν.
Επειδή είναι και στην γειτονιά μου ( 100 μέτρα ) , ΤΟ ΚΑΚΟ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ και δεν δικαιολογείται πλέον να μείνουμε άπραγοι σε όσα εξυφαίνονται μεθοδικά εναντίον μας.
Επιπλέον, η παιδική χαρά που φαίνεται στη φωτογραφία, είναι Η  ΜΟΝΑΔΙΚΗ στην πυκνοκατοικημένη περιοχή για τα παιδάκια. Και εγώ τα εγγόνια μου, εκεί τα πάω βόλτα να παίξουν.
Το σίγουρο είναι πως , εάν δεν υπήρχαν νομκά κωλύματα, θα έπαιρνε και το ‘’ΠΑΠΑΦΕΙΟ’’ ίδρυμα, για να το κάνει κάτι ανάλογο. Φτάνει πιά με τον…..( θού κύριε …)
    Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας έρχεται η ψήφιση της μετατροπής των πρώην Στάβλων του δήμου σε ξενώνα μεταναστών.
    Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αξιοποιήσει τους παλιούς στάβλους του δήμου, στο τετράγωνο των οδών ΣιδηροκάστρουΆνδρουΜυκόνου και Αλονήσου, που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν ως χώροι αποθήκευσης ηλεκτρολογικου υλικού, ως δομές κοινωνικής πολιτικής.
ΓΙΑΤΙ, ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ? ΕΜΑΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ !
    Μία από τις προτάσεις και εισηγήσεις που δέχθηκε η διοίκηση ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων με τίτλο “Φιλοξενείο αιτούντων άσυλο και προσφύγων” , η οποία τέθηκε προς ψήφιση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.
ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ‘’ΝΑΙ’’, ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΑΘΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ.
    Οι κάτοικοι της περιοχής Παπάφη – Λαμπράκη – Κατσιμίδου – Σκύρου και της ευρύτερης περιοχής της Τούμπας (Υπόψη, ότι η συγκεκριμένη περιοχή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ αλλά στην συμβολή των περιοχών ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ – ΤΟΥΜΠΑ, στο πολεοδομικό συγκρότημα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ) είναι κυριολεκτικά ανάστατοι μιλώντας για υποβάθμιση της περιοχής τους. Θα ζητήσουν να παρέμβουν για το θέμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας ενώ εξέδωσαν κείμενο-επιστολή με τα επιχειρήματά τους αλλά και τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του δήμου. Μεταξύ άλλων κατηγορούν τη διοίκηση ότι απαξιώνει τους κατοίκους και δεν ζητά τη γνώμη τους, κάνουν λόγο για γκετοποίηση και υποβάθμιση της περιοχής ενώ απειλούν με προσφυγές στη δικαιοσύνη.
"Είμαστε θιγμένοι – Μας φέρονται απαξιωτικά"
    Στην επιστολή των κατοίκων αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η γειτονιά τα τελευταία 50 χρόνια συνυπήρξε με τις εγκαταστάσεις του Δήμου, όχι εύκολα πολλές φορές» κάνοντας λόγο για προβλήματα που προέκυπταν, αλλά και υπάρχουν ακόμη όπως ο θόρυβος σε ώρες κοινής ησυχίας, οι ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής που προέκυπταν από την αποθήκευση των αδρανών και όχι μόνο υλικών, η έκλυση αερίων απο τις βαφές που είναι πολύ έντονη ενώ την ίδια ώρα παιδιά παίζουν στην διπλανή παιδική χαρά κ.α.
    Οι κάτοικοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι «οι χώροι θα δοθούν σε αιτούντες πολιτικό άσυλο μετανάστες, με κύριο επιχείρημα την εύρεση χρηματοδότησης απο το ΕΣΠΑ, της τάξης 500.000 Ευρώ».
    Ανάμεσα στις ενστάσεις που καταθέτουν, για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι κάτοικοι είναι πως αισθάνονται θιγμένοι που δεν ελήφθη υπόψη η θέση τους από τους αρμόδιους φορείς αντιθέτως τους φέρονται με τον πιο απαξιωτικό τρόπο, ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία μελέτη για τις ανάγκες της περιοχής - τι πραγματικά λείπει και τι χρειάζεται – ενώ τέλος ότι δεν ήταν ενήμερη για τα σχέδια της διοίκησης η 4η Δημοτική Κοινότητα.
"Γκετοποίηση και υποβάθμιση της γειτονίας μας"
    Παράλληλα οι κάτοικοι, προφανώς για να μην κατηγορηθούν ως ρατσιστές, τονίζουν στην επιστολή τους ότι είναι «αλληλέγγυοι και υποστηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής. Ιδιαίτερα σε ανθρώπους που υποφέρουν, είτε είναι Ελληνες είτε είναι μετανάστες.
    Για τον λόγο αυτό δεν αντιδράσαμε στη δημιουργία αντίστοιχων δομών στη γειτονιά μας (Ξενώνα Αστέγων σε χώρους του Παπάφειου, Φιλοξενείο απέναντι απο το Λοιμωδών, Εγκατάσταση ΟΚΑΝΑ στο Θεαγένειο, καθώς και στο Λοιμωδών, Την παροχή συσσιτίων στο ΚΑΠΗ της 4ης Κοινότητας και στην Αγία Βαρβάρα)» ενώ γίνεται και αναφορά στην «ειρηνική συνύπαρξη και ανοχή στην κατάληψη του ΥΦΑΝΕΤ εδώ και δέκα χρόνια».
     «Το γεγονός λοιπόν, ότι στην περιοχή ήδη λειτουργούν πολλές δομές κοινωνικής πολιτικής, καθιστά εύλογες τις ανησυχίες των κατοίκων ότι η συγκέντρωση κι άλλων αναξιοπαθούντων ανθρώπων στη γειτονιά μας θα οδηγήσει στη γκετοποίηση και υποβάθμιση της.
    Πράγμα που θα βλαψει όχι μόνο τους κατοίκους, αλλά και τους πρόσφυγες, που θα τους περιθωριοποιήσει και θα εμποδίσει την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι κάτοικοι.
    Για την αναβάθμιση της περιοχής και την αξιοποίηση των παλιών στάβλων του δήμου κάνουν και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η μετατροπή των εγκαταστάσεων του δήμου σε: χώρο πρασίνου, επέκταση της μικρής παιδικής χαράς, δημιουργία αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου, ιδιόκτητο δημοτικό παιδικό σταθμό.
    Στο τέλος της επιστολής οι κάτοικοι τονίζουν ότι θα προσφύγουν «σε οποιοδήποτε όργανο, είτε με ασφαλιστικά μέτρα, είτε με οποιοδήποτε έννομο τρόπο, για να αποτρέψουμε μελλοντικές αποφάσεις που θα γίνουν ερήμην και εις βάρος μας».
Η συνάντηση με τον Μπουτάρη
    Οι κάτοικοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κάνει αρκετές επαφές είτε με αντιδημάρχους, είτε με δημοτικούς συμβούλους της Πρωτοβουλίας, πραγματοποίησαν 3 ανοικτές συνελεύσεις στη γειτονιά, ενημέρωσαν εγγράφως και προφορικά για τις εξελίξεις εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής ενώ δύο αντιπροσωπείες τους είχαν συνάντηση με τηνΑντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Καλυψώ Γούλα, τον ΓΓ του δήμου Θ. Ψαρά και τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη.
    Η πρώτη συνάντηση που έγινε με τον Γενικό Γραμματέα δεν ήταν επιτυχημένη για τους κατοίκους καθώς στη συνάντηση παρευρέθηκε για λίγα λεπτά και ο Γ. Μπουτάρης ο οποίος φέρεται να τοποθετήθηκε υπέρ του ξενώνα μεταναστών. Παράλληλα μια αντιπροσωπεία των κατοίκων παρεβρέθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, στο περιθώριο της οποίας πήρε τις διαβεβαιώσεις από την κ. Γούλα ότι τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη, γεγονός που διαψεύστηκε λίγες μέρες μετά με την εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.
ΡΕ, ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΣ !