13.7.14

Η Κανονιοφόρος του ΠΝ «Μαχητής» περνά τα στενά των Δαρδανελίων στο ταξίδι της επιστροφής!


Η Κανονιοφόρος του ΠΝ «Μαχητής» περνά τα στενά των Δαρδανελίων στο ταξίδι της επιστροφής!
O Έλληνας «Μαχητής» περνά τα στενά των Δαρδανελίων στο ταξίδι της επιστροφής …Η κανονιοφόρος του ΠΝ πέρασε πριν από 2 περίπου ώρες τα στενά στο ταξίδι της επιστροφής για την Πατρίδα !
Το Ελληνικό πολεμικό είναι σε παρακολούθηση όπως όλα τα πολεμικά που περνούν τα στενά από την Τουρκική ακτοφυλακή  από την ώρα που άφησε την Μαύρη Θάλασσα και έβαλε Ρότα για την Ελλάδα …Τα Ρώσικα πολεμικά  όπως και το Ελληνικό συνοδεύονται πάντα από  Τουρκικά περιπολικά !yunanistan-gemileri-bogaz-dan-gecti
Η κανονιοφόρος του ΠΝ συμμετείχε στην άσκηση «BREEZE 2014″…Yunanistan Donanması’na ait «HS Machitis» isimli gemi, Çanakkale Boğazı’ndan geçti.
Η ναυτική άσκηση BREEZE 2014  » εκτελέστηκε στην νοτιοδυτική Μαύρη Θάλασσα από τις 4 έως 13 Ιουλίου .Σκοπεύει   στην αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των στοιχείων που συμμετέχουν στην άσκηση και την αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων σε εχθρικό  περιβάλλον.Συνολικά στην πολυεθνική άσκηση   συμμετείχαν 10 πολεμικά  πλοία. Ναυαρχίδα της ΝΑΤΟικής δύναμης είναι η ιταλική φρεγάτα ITS Aviere όπου επιβαίνει ο επικεφαλής της  Ιταλός Captain Giovanni Piegaja .
Στις ασκούμενες δυνάμεις πέραν του »Μαχητή» συμμετείχαν  ένα ακόμη ιταλικό πλοίο, το Rimini, η Βρετανία συμμετέχει με την HMS Chiddingfold, οι ΗΠΑ με  μία φρεγάτα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και η Τουρκία με την φρεγάτα TCG Akcay, ένα περιπολικό ΤΠΚ, ένα υποβρύχιο, ένα ναρκοθηρευτικό και  ένα αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας  CN-235. 
Η ΝΑΤΟική δύναμη (SNMCG2) συγκεντρώθηκε αρχικά στο Μπουργκάς και οι επικεφαλής της Συμμαχίας  είχαν επαφές με την βουλγαρική στρατιωτική ηγεσία!
veteranos.gr