5.7.14

Κροκόδειλος εντοπίστηκε στην όχθη τεχνητής λίμνης του Ρεθύμνου!


Κροκόδειλος μήκους περίπου δύο μέτρων εθεάθη από πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολία στις όχθες της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών. Σύμφωνα με την αναφορά των μαρτύρων-πυροσβεστών το ερπετό περιφερόταν στην όχθη και λίγη ώρα αργότερα χάθηκε στα νερά της λίμνης. 

Το άγριο ζώο εντοπίστηκε στην «ουρά του Φράγματος» στο δρόμο για τις Βολιώνες και κανείς δε γνωρίζει από πότε βρίσκεται εκεί, όπως επίσης κι αν είναι το μοναδικό που υπάρχει στην περιοχή.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του rethymnonews, το οποίο δημοσιεύει την είδηση αλλά και φωτογραφία του κροκοδείλου (πάνω), ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Εργων Ο.Α.Κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης επιβεβαίωσε τη μαρτυρία, λέγοντας ότι «δύο πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή του Φράγματος των Ποταμών παρατήρησαν έναν κροκόδειλο περίπου 2 μέτρων να κινείται στην ξηρά και κατόπιν να βουτάει στη λίμνη του φράγματος»

«Στην αρχή θεωρήσαμε ότι πρόκειται για φάρσα» υπογράμμισε ο κ. Μαμαγκάκης, «όμως αφού διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αξιόπιστους μάρτυρες αρχίσαμε να το ερευνάμε».

Προσπαθώντας να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, θα ψάξουν για ίχνη στο σημείο που εθεάθη το ερπετό, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και η τεχνολογία με ειδικές μηχανές λήψης προκειμένου να εντοπιστεί.

Ο κ. Μαμαγκάκης ανέφερε ότι ο κροκόδειλος θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιον που τον είχε σπίτι του ως κατοικίδιο και όταν μεγάλωσε τον παράτησε στο φράγμα, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει ξεφύγει ή να έχει εγκαταλειφθεί από τσίρκο που επισκέφτηκε στον παρελθόν την περιοχή.


Tanea