8.7.14

Αυτή είναι η κ. Θεοχάρους.Το βιογραφικό της λέει πολλά:

Efenpress: Η αξία ενός πολιτικού, δεν μετριέται με τον όγκο του ούτε με τα κιλά του.Μετριέται με το ήθος, με τον πατριωτισμό και με την προσφορά του.
_____________________

Γεννήθηκε στο Μεταλλείο Αμιάντου. Γονείς της ο Χρίστος Θεοχάρους και η Χρυστάλλα Παρίλα.
Είναι το πρώτο από τα πέντε παιδία της οικογένειας.
Δημοτικό σχολείο πήγε στην Δεύτερη και στην Έκτη Αστική Σχολή Λεμεσού.
Γυμνάσιο πήγε στο Πρώτο Γυμνάσιο Θηλέων Λεμεσού και στο Πρακτικό τμήμα του Λανίτειου Γυμνασίου από όπου και απεφοίτησε με άριστα.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απεφοίτησε με άριστα.
Ειδικεύθηκε στην Γενική Χειρουργική σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και παράλληλα φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Εξειδικεύθηκε στην Παιδοχειρουργική και στην Παιδοουρολογία στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εκπόνησε Πειραματική  – Κλινικοεργαστηριακή Διατριβή και πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος με Άριστα.

Το  1991 εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια της Παιδοχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Από  1991 μέχρι το 2001 εργάστηκε ως Διευθύντρια της Παιδοχειρουργικής – Παιδοουρολογικής κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου στην Λευκωσία και παράλληλα δίδασκε Παιδοχειρουργική στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Έλαβε τον τίτλο της Επίτιμης Διδάκτορος από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Συκτυβκαρ.
Χειρούργησε χιλιάδες παιδιά.
Συνέγραψε επιστημονικά συγγράμματα Χειρουργικής και Παιδοχειρουργικής.
Δίδαξε Παιδοχειρουργική σε διάφορα νοσοκομεία Αναπτυσσόμενων Χωρών.
Δίδαξε Αγωγή  Υγείας στην Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
……………………………………………………………………………………………………………
Παντρεύτηκε το Ψυχίατρο Λούη Καριόλου στο 1978. Έχουν μια κόρη την Τζούλη που σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Essex. Ζει με την οικογένεια της στη Λευκωσία.
………………………………………………………………………………………………………….

ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Από το Γυμνάσιο πρωτοστατούσε σε πολιτικές δραστηριότητες και διαδηλώσεις.
Το 1996 διεκδίκησε με το  ΔΗΚΟ εκλογή στη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά απέτυχε.
Το 2001 εξελέγη Βουλευτής  ΔΗΣΥ Λεμεσού και επανεξελέγη το 2006.
Το 2006 διεκδίκησε την Δημαρχία Λεμεσού με τον ΔΗΣΥ.
Το 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ.
Διετέλεσε Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιστροπής Υγείας της Κυπριακής Βουλής, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών, καθώς επίσης και Μέλος των Επιτροπών Εργασίας, Περιβάλλοντος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου. Συμμετείχε συχνά και στις εργασίες άλλων Επιτροπών.
Συμμετείχε επίσης στην Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στον ΟΑΣΕ, στην  Κοινοπολιτειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση, στην Σύνοδο των Ασιατικών Κοινοβουλίων, στο Πανευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Φόρουμ στην Διακοινοβουλευτική Ένωση και σε πολλές άλλες Συνελεύσεις.
Εκπροσώπησε την Κύπρο σε πολλές Συνόδους των Ενώσεων αυτών.
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάζεται στην Επιτροπή για την Ανάπτυξη, στην Επιτροπή Υγείας Περιβάλλοντος και Ασφάλειας  Τροφίμων και στην Επιτροπή Εξωτερικών. Είναι μόνιμο Μέλος στην Μεικτή Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία Τουρκίας ΕΕ και Αναπληρωματικό Μέλος της Μεικτής Επιτροπής ΕΕ-Αφρικής, Καραϊβικής Ειρηνικού (ΑΚΕ). Επίσης είναι Αντιπρόεδρος του CARIFORUM , της Ομάδας Εργασίας  «ACCESS TO MEDICINE» , της Ομάδας Φιλίας με την Σρι Λάνκα  και Αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής για την Κεντρική Ασία .
Είναι Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Κοινοπολιτείας.
Εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε  Συνέδρια κυρίως επί ζητημάτων Ανάπτυξης στο Σάο Πάολο, στο Σαν Φρανσίσκο, στην Ουάσινκτον, στο Μόντρεαλ, στην Κορέα, στην Ινδονησία, στο Καμερούν, στην Αγκόλα, στην Μποτσουάνα και στο Τόγκο, στο ISPM και αλλού.
Οργάνωσε πολλές εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κυπριακό πρόβλημα και συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια Μπιλγκι της Κωνσταντινούπολης, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Έλαβε μέρος στην Θεατρική παράσταση “ SEVEN” , του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου μαζί με άλλες έξι Ευρωβουλευτίνες.
………………………………………………………………………………………………..
ΙΑΤΡΙΚΗ
Χειρούργησε πολλές χιλιάδες παιδία και εξακολουθεί να χειρουργεί.
……………………………………………………………………………………………...

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Εξέδωσε πέντε Ποιητικές Συλλογές:
  1. ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ
  2. ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ
  3. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΙΤΟΙ
  4. ΤΕΜΠΕΛΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ
  5. ΕΛΛΗΝΟΣΥΡΩΝ ΜΑΓΩΝ
  6. ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΙΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΩΡΑΙΑ ΑΝΘΟΠΩΛΙΣ»


Τιμήθηκε δύο φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποιήσεως. Το 1990 για το Βιβλίο «ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» και το 2001 για το Βιβλίο «ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΙΤΟΙ».
Η Ποίηση της Ελένης Θεοχάρους μεταφράστηκε αποσπασματικά στα ρώσικα, βουλγάρικα, πολωνικά, σέρβικα, ιταλικά, αγγλικά και ισπανικά.

Ποιήματα της περιλήφθησαν σε ομαδικές εκδόσεις στην Αθήνα, Μόσχα, Μπισκέκ, Σαντιάγο Χιλής και Ρώμη.

Η Ελένη Θεοχάρους έδωσε σειρά διαλέξεων για την Ελληνική και Κυπριακή Ποίηση και για σύγχρονους Κύπριους Λογοτέχνες.

Στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα,  Ζάκυνθο, Λευκωσία, Λεμεσό, Μπισκέκ, Βαλπαραϊζο της  Χιλής, Τασκένδη και Βαρσοβία.

Πολλοί μελετητές ασχολήθηκαν με την ποίηση της  ΕΘ και έγιναν αρκετές παρουσιάσεις του έργου της.
Υπήρξε τακτικός Συνεργάτις εφημερίδων και Λογοτεχνικών Περιοδικών της Λευκωσίας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Το 1993 ίδρυσε την Εθνική Αντιπροσωπεία Κύπρου της Διεθνούς μη Κυβερνητικής Οργάνωσης«ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και διετέλεσε Πρόεδρός της μέχρι το  2001 . Υπήρξε προσωπική επιτυχία της γιατρού Ελένης Θεοχάρους η αναγνώριση των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ –ΚΥΠΡΟΥ ως του όγδοου ισότιμου μέλους του διεθνούς δικτύου.
Το 1997 ίδρυσε επίσης την αντιπροσωπεία Κύπρου του μη κυβερνητικού οργανισμού Internationaler Hillsfonds e,V
( Διεθνές ταμείο Βοηθείας).

Το 1998  ίδρυσε  τον μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ» και κατέχει την θέση της υπεύθυνης των διεθνών και δημοσίων σχέσεων στο διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω οργανισμού. Στόχος του Οργανισμού «Παιδικό Μουσείο Κύπρου» είναι η δημιουργία και λειτουργία παιδικού μουσείου στην Κύπρο  κατά τα πρότυπα των εν Ελλάδι και αλλοδαπή λειτουργούντων παιδικών μουσείων.

Το 1994 ίδρυσε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» στο Yerevan  της Αρμενίας.

Είναι μέλος της Οργάνωσης «Γιατροί ενάντια στα πυρηνικά»
Είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας.
ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ Πρόεδρος του Κύπρο-αρμενικού συνδέσμου φιλίας.
Είναι μέλος της  Αμερικανικής Οργάνωσης «ANAGNOS FOUNDATION» με έδρα την Ουάσιγκτον και πολλών Κυπριακών και Διεθνών Οργανώσεων και Συνδέσμων.
ΩΣ ΜΕΛΟΣ  των «Γιατρών του Κόσμου» ΚΑΙ άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων διοργάνωσε πολλές αποστολές άμεσης ιατρικής παρέμβασης σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη και πήρε μέρος σε μεγάλο αριθμό αποστολών .

Κορυφαία αποστολή: Η μεταφορά φαρμακευτικής βοήθειας στην Γάζα με το πλοιάριο DIGNITY και ο διεμβολισμός του από το Ισραηλινό ναυτικό.

Διοργάνωσε στην Λευκωσία την Έκθεση «Σηκώστε το βέλος από τις γυναίκες του Αφγανιστάν» τον Μάρτιο του 1998.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1982. Συμμετοχή σε ανθρωπιστική-ιατρική αποστολή στην πολιορκημένη Βηρυτό μαζί με άλλα άτομα-μεμονωμένους εθελοντές. Πρώτη επαφή με ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ  και άλλες οργανωμένες ομάδες.

1989. Η Ε.Θ. γίνεται μέλος των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ

1.ΑΡΜΕΝΙΑ-ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ –1993-1999


Η Ε.Θ.  οργάνωσε και συμμετείχε  σε 19 αποστολές στην Αρμενία και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τόσο κατά την διάρκεια του πολέμου όσο και κατά την διάρκεια της εκεχειρίας. Μέσα σε συνθήκες πολέμου και με πρωτόγονα μέσα πραγματοποίησε εκατοντάδες επεμβάσεις σε θύματα του πολέμου –κυρίως παιδιά  και σε παραμελημένα περιστατικά σε στρατιώτες, πολίτες -αμάχους και αιχμαλώτους.
Εργάστηκε στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο παιδιατρικό νοσοκομείο της Στεπανακέρτ πολλές φορές κάτω από συνεχή κανονιοβολισμό.
Επεμβάσεις σε δεκάδες παιδιά πραγματοποιεί και στο Παιδιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  του Yerevan

Με την οικονομική ενίσχυση του Κυπριακού Ελληνισμού, του λαού της Θράκης και των Αρμενίων της Θεσσαλονίκης, και με την πραγματοποίηση Ραδιομαραθωνίου από τον Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Ο ΛΟΓΟΣ της Λευκωσίας στις 28-5-1993  συλλέγεται μεγάλο χρηματικό ποσό με το οποίο αγοράζεται ο ιατρικό εξοπλισμό για την λειτουργία 2 χειρουργικών αιθουσών,  (χειρουργικά τραπέζια, λάμπες χειρουργείου, κλίβανοι, χειρουργικά εργαλεία, συσκευές αναρρόφησης, διαθερμίες,  αναισθησιολογικά μηχανήματα κλπ), καθώς επίσης και θερμοκοιτίδες, εξεταστικά κρεβάτια, γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, ψυγεία, και μεγάλες ποσότητες αναλωσίμων υλικών. Το νοσοκομείο τίθεται σε πλήρη λειτουργία τον Δεκέμβριο του 1995.

Το 1994 η ιατρός Ελένη Θεοχάρους ίδρυσε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Yerevan για τις χιλιάδες των Ελλήνων της Αρμενίας. Το Πνευματικό Κέντρο στεγάζεται προσωρινά σε δημοτικό σχολείο του Yerevan.. Το Κέντρο έχει εξοπλιστεί με ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκτυπωτή, φωτοτυπική μηχανή, τηλεόραση, βίντεο,  πλήρες σύστημα μουσικής , εκπαιδευτικό υλικό σε βιντεοταινίες και πολλές χιλιάδες βιβλία- δωρεά του Κυπριακού λαού και του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.
Επίσης με την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αλεξανδρούπολης και του νομού Έβρου μετέφερε επισιτιστική βοήθεια σε απομονωμένα ελληνικά χωριά του Καυκάσου όπως το χωριό Μεμχανά . Στο χωριό εγκαταστάθηκε γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, δορυφορική κεραία και συσκευή τηλεόρασης για να μπορούν οι Έλληνες κάτοικοι να παρακολουθούν τις εκπομπές της ΕΡΤ. Μεταφέρθηκε επίσης γεωργικός ελκυστήρας για να χρησιμοποιείται συλλογικά από τους κατοίκους.

2.ΒΟΣΝΙΑ 1995-1996


Το 1995 στην διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία πραγματοποίησε τρεις αποστολές με Κύπριους Γιατρούς του Κόσμου , στις περιοχές Teslic και  Prijedor   ( Τέσλιτς και Πριγιέτορ). Πραγματοποίησε δεκάδες επεμβάσεις στα νοσοκομεία των περιοχών κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Μεταφέρεται επισιτιστική και φαρμακευτική βοήθεια στην Βοσνία με δέκα μεγάλα εμπορευματοκιβώτια.
Με πρωτοβουλία της Ελένης Θεοχάρους  αδελφοποιήθηκαν οι πόλεις Τέσλιτς και Πόλις Χρυσοχούς και ιδρύθηκε  το “Πάρκο των Γιατρών του Κόσμου” στην Πόλη της Χρυσοχούς.

3.ΑΛΒΑΝΙΑ –ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 1997


Πραγματοποίησε τέσσερις αποστολές στη Βόρειο Ήπειρο κατά την διάρκεια της εμφύλιας κρίσης στη χώρα. Συγκεκριμένα εργάστηκε στα νοσοκομεία των Αγίων Σαράντα και επιτέλεσε σειρά επεμβάσεων σε τραυματίες, παιδιά και ενήλικες,  καθώς  επίσης  και στις περιοχές Κορυτσάς, Λεσκοβικίου , Τσαρτσόβας, Πρεμετής, Αργυροκάστρου και Χειμάρας. Με πρωτοβουλία της Ελένης Θεοχάρους και άλλων γιατρών του κόσμου αδελφοποιήθηκε το Νοσοκομείο “Αρχ. Μακάριος” της Λευκωσίας με το Νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα.

4.ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ 1994-2000

Πήρε μέρος σε 10 αποστολές στο Κουρδιστάν και εργάστηκε παρέχοντας πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στα παιδιά Κούρδων αμάχων στην Κοιλάδα Μπεκάα,  στην Δαμασκό , στην Βορειοανατολική Συρία,  στο Βόρειο Ιράκ, στο Βορειοδυτικό Ιράν και στην Τουρκία.

5.ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ  1996-2006
Μετά την σύνοδο των Ηνωμένων εθνών για την προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων γιατρών στην οποία συμμετέχει σαν παρατηρητής ( Ιερουσαλήμ, Ιούνιος 1995) αρχίζει συνεργασία με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο και στην συνέχεια με το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακή Αρχής εξετάζει εκατοντάδες παιδιά και πραγματοποιεί εκατοντάδες επεμβάσεις σε παιδιά πάσχοντα από βαρύτατες συγγενείς διαμαρτίες στα νοσοκομεία KHAN YUNIS, AL QUDS HOSPITAL  και   SHIFA HOSPITAL-GAZA, στην Λωρίδα της Γάζας. Ταυτόχρονα εκπαιδεύονται Παλαιστίνιοι γιατροί στην Παιδοχειρουργική.
Οι ανάγκες στην περιοχή της Γάζας είναι τεράστιες.

6.ΝΟΤΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΙΔΩΝΟΣ-1995
Εργάστηκε στα ιατρεία των προσφυγικών οικισμών και εκπαίδευσε Παλαιστινίους γιατρούς. Το καλοκαίρι του 2006 έλαβε μέρος σε επείγουσα και πολύ επικίνδυνη αποστολή στην Βηρυτό, Σιδώνα και Τύρο κατά την διάρκεια του πολέμου που έπληξε την περιοχή. Εργάστηκε σε νοσοκομεία και προσφυγικούς οικισμούς.

7. ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ 1999

Δύο ιατρικές αποστολές στο Κοσσυφοπέδιο κατά την διάρκεια του πολέμου του 1999.

8.ΑΪΤΗ –1996
Εργάζεται στο Πρεσβυτεριανό Mission Hospital Saint Croix  της ζούγκλας του  Leogane, στην νότια Αϊτή, την φτωχότερη χώρα της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και χειρουργεί πολλά παιδιά –φορείς του AIDS καθώς επίσης και πάσχοντες από AIDS.

9. ΚΡΑΛΙΕΒΟ-ΝΟΤΙΑ ΣΕΡΒΙΑ 1997
Τον Δεκέμβριο του 1997 συνεργάστηκε με Κύπριους και Σέρβους γιατρούς του κόσμου για την πραγματοποίηση ανθρωπιστικής αποστολής στο Κράλιεβο.

10. ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ 1998-2011


Πολλές  Ιατρικές και επισιτιστικές αποστολές στο νοσοκομείο του Chicombedzi στην Νότια Ζιμπάμπουε ανάμεσα σε πληθυσμό που περιλαμβάνει κατά  65% φορείς του AIDS.
Δημιουργία  ορφανοτροφείου για τις χιλιάδες των παιδιών που έχουν χάσει και τους δύο γονείς από AIDS  και απασχόλησης  των νέων σε φυτείες που δημιουργούνται με την στήριξη του Διεθνούς Ταμείου Βοηθείας και των Γιατρών του Κόσμου Κύπρου καθώς και σύστημα ύδρευσης και άρδευσης.
Δεντροφύτευση , ελαιώνας, γαλακτοκομείο, παραγωγή τυριού.

11.ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ-ΚΥΡΓΙΣΤΑΝ, ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ, ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 1998-2004
Χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομεία των χωρών αυτών επί παιδιών που παρουσιάζουν προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος . Εκπαίδευση ντόπιων γιατρών.
Επίσης εφαρμογή του CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM του Διεθνούς Ταμείου Βοηθείας. (Οικονομική ενίσχυση ενός εκάστου των παιδιών από συγκεκριμένη οικογένεια της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως της Γερμανίας και του Βελγίου με αποστολή χρηματικού ποσού κάθε μήνα. Το πρόγραμμα συνήθως διαρκεί 7 χρόνια για κάθε παιδί).
Δενδροφυτεύσεις στην έρημο Μπακανάς, και στο Μπατκέν και Τζαλαλαμπάτ του Κυργιστάν.
12.ΓΕΩΡΓΙΑ 2000-2007
Πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων σε νοσοκομεία των πόλεων  Τυφλίδας, Καρέλι, Τσιατούρα, Μπατούμι, Κιουταϊσι  του Δυτικού Καυκάσου σε παιδιά. Εκπαίδευση ντόπιων γιατρών.
CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM

13.ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2000

CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM

14.ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ-ΚΙΝΑ 1999


Πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων σε νοσοκομεία της Hohhout σε παιδιά. Εκπαίδευση ντόπιων γιατρών.
CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM. Δεντροφύτευση στην έρημο Γκόμπι

15.ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 1998-2000

Πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων σε νοσοκομεία του Μινσκ σε παιδιά. Εκπαίδευση ντόπιων γιατρών.
CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM

16.SOLOMON ISLANDS-SOUTH PACIFIC- ΝΑΟΥΡΟΥΚΙΡΙΜΠΑΤΙ 2000-2002
CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM
17. ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ – 2001-2002
Πραγματοποιήθηκαν χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά και ενήλικες του Αφγανικού Λαού.

18. ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ 2005-2006
Ανθρωπιστική βοήθεια και επίβλεψη ανοικοδόμησης έργων υποδομής (νοσοκομείων, σχολείων κλπ) μετά το τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου 2004.Νοσοκομεία ΑΛΟΥΤΚΑΜΑ, ΚΑΛΟΥΤΑΡΑ, ΜΠΕΝΤΟΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ.

19. ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ 2005- 2006
Παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού για ενίσχυση των νοσοκομείων μετά το τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου 2004.
20. Μποτσουάνα 2009-2011
Έναρξη προγράμματος για παροχή ιατρικής και επισιτιστικής βοήθειας .
21Αργεντινή – Χιλή
Δενδροφύτευση.

ΒΡΑΒΕΙΑ
  1. ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
  2. ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ.
  3. ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
  4. ΜΑΝΤΑΜ ΦΙΓΚΑΡΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
  5. ΒΡΑΒΕΙΟ PAUL HARRIS
  6. ΒΡΑΒΕΙΟ MARGARET GAULDWINN
  7. ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ