3.7.14

Η Μόσχα στο πλευρό της Κύπρου

Tη «σθεναρή» στήριξη της Ρωσίας στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, βασισμένης στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο ευρωπαϊκό δίκαιο, επανέλαβε ο Ρώσος Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αλεξέι Μεσκόφ στο πλαίσιο συνάντησης του στη Μόσχα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο.
Παράλληλα, ο κ. Μεσκόφ αναγνώρισε ότι η Κύπρος είναι σημαντικός οικονομικός και επιχειρηματικός εταίρος της Ρωσίας, θέση την οποία η χώρα του επιθυμεί τόσο να διατηρήσει, όσο και να αναβαθμίσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση του Προέδρου του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, με τον Αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξέι Μεσκοφ, στην παρουσία του Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο, Στάνισλαβ Οσάτσι, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των παραδοσιακών σχέσεων μεταξύ Κύπρου – Ρωσίας.
Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ανέπτυξε τη θέση του, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και πως αυτές επηρεάζουν ιδιαίτερα την Κύπρο.
Ο κ. Παπαδόπουλος είχε παράλληλα την ευκαιρία να επεξηγήσει λεπτομερώς τη στάση της τουρκικής πλευράς στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Ανέλυσε, επίσης, λεπτομερώς τις αναβαθμισμένες προοπτικές της Κύπρου, ιδιαίτερα μετά την ανεύρεση υδρογονανθράκων και τους τρόπους, με τους οποίους αυτό το γεγονός αναβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία γεωστρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά, ιδιαίτερα υπό το βάρος των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που βιώνει ο τόπος.

http://greeknation.blogspot.gr/