23.7.14

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ – ΠΡΟΣΟΧΗ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ

Η δολιότητα αυτής της κυβέρνησης, που μόνο στην επωνυμία είναι ελληνική, δεν έχει προηγούμενο. Οι κατέχοντες την εξουσία, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, έχουν παραδοθεί ολοκληρωτικά (όντας απόλυτα σύμφωνοι) στις ορέξεις των δανειστών που στοχεύουν στη μόνιμη υποδούλωση της Ελλάδας. Και δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να εφαρμόζουν πιστά τις διαταγές Τρόικα και Ευρωπαϊκής Ένωσης (έστω και με μικρή εξυπηρετούμενη προς την κυβέρνηση καθυστέρηση καμιά φορά…) στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, όποια απόφαση και όποιον στέκεται απέναντι στην βάναυση και σκληρή οικονομική πολιτική που ασκείται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το… γράψιμο της απόφασης των δικαστηρίων σχετικά με τους ένστολους… Τους οποίους η κυβέρνηση και εμπαίζει επιδεικτικά, προσπαθώντας όλο αυτό το διάστημα να βρει τρόπο έτσι ώστε να τους μοιράζει κάποια ψίχουλα (σε αντίθεση με τις δικαστικές αποφάσεις) αφού αυτό επιθυμούν, όπως φυσικά και οι «συνεταίροι» δανειστές. Και το κάνει με τον γνωστό της δόλιο τρόπο που έχει καταντήσει πλέον εκνευριστικά ανυπόφορος. Και άκουσον άκουσον ψάχνει τρόπους έτσι ώστε να… τρενάρει τις αποφάσεις και να δώσει (αν δώσει) ένα μικρό μέρος των χρημάτων κοντά στην περίοδο που θα πραγματοποιηθούν οι επερχόμενες Εθνικές Εκλογές!!!!
Για να κλέψουν για μια ακόμα φορά την ψήφο από τη συγκεκριμένη κατηγορία, την οποία κοροϊδεύουν ασύστολα. Ο αξιότιμος κατά τα άλλα, Πρωθυπουργός, που μιλά καθημερινά για δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και διάφορα άλλα (που δεν κάνει ποτέ πράξη γιατί δεν θέλει…) αναζητά τρόπους για να μην πάει κόντρα στις διαταγές των δανειστών και όχι να σεβαστεί, όπως οφείλει σαν Έλληνας Πολίτης, τις συνταγματικές αποφάσεις. Αλλά πώς να το κάνει όταν συνειδητοποιημένα έχει μετατρέψει εδώ και αρκετό το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο, το οποίο πετά καθημερινά στον κάλαθο των αχρήστων.
Προσοχή αξιότιμοι ένστολοι…. Η αποκατάσταση των μισθών σας ενδέχεται να πάρει αρκετό (μα αρκετό) χρόνο ακόμη. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να καθυστερήσει τις αποφάσεις της μέχρι και μετά τον Οκτώβριο, προς τα τέλη του έτους –ή και μετά από τυχόν πρόωρες εκλογές. Και θα στηριχθεί στη δυνατότητα που διαθέτει να ζητήσει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να γνωμοδοτήσει επί της αποφάσεως του ΣτΕ, πριν την εφαρμόσει. Αν μάλιστα απαιτηθεί να αποφανθεί η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και όχι το αρμόδιο Τμήμα, τότε η εκτέλεση της απόφασης μπορεί να καθυστερήσει έτι περαιτέρω. Τόση Δημοκρατία και σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις δεν έχει υπάρξει ξανά σε αυτή τη χώρα…
Αξιότιμοι ένστολοι διαβάστε και το κορυφαίο… Υπάρχει σκέψη να γίνει συμψηφισμός των οφειλών με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν 75.000 δικαιούχοι, λόγω των μειώσεων μισθών που είχαν υποστεί!!!! Στην περίπτωση που οι αποδοχές σας αποκατασταθούν σε υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, χιλιάδες από εσάς, κυρίως χαμηλόβαθμα στελέχη, θα πρέπει να επιστρέψετε το μέρισμα, επειδή οι αποδοχές σας για τον Ιανουάριο του 2014 θα υπερβούν το όριο των 1.500 ευρώ.
Έτσι απλά… Και όλα αυτά σε μια εποχή που οι εξωτερικές προκλήσεις γίνονται ολοένα και περισσότερες και οι Ένστολοι παλεύουν με όπλο την ψυχή τους για τη διαφύλαξη των δικαίων της χώρας…