7.7.14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην Βουλή το ντοκουμέντο του USAY: «Η πιστοληπτική ικανότης της ΔΕΗ
 είναι μεγαλύτερη και από της χώρας.
Ν. Νικολόπουλος: «Πώς μπορεί να έχουμε Δημοκρατία και ταυτόχρονα επιστράτευση  εργαζομένων; Αυτό είναι δημοκρατικό black out»
Σάλο έχει προκαλέσει η έκθεση της standard and poors που έφερε στο φως το δημοσιογραφικό site usay με την υπογραφή του Άκη Παυλόπουλου και η οποία τονίζει ότι πιστοληπτική ικανότης της ΔΕΗ είναι μεγαλύτερη και από της χώρας

Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος στην δημοσιογράφο Μ. Σταθοπούλου στο Achaia Channel για το θέμα της επίταξης των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Με την δημοσιογράφο Μ. Σταθοπούλου
Ο Ν. Νικολόπουλος είπε: «Πώς είναι δυνατόν να είναι δικαίωμα των εργαζομένων  η απεργία που προστατεύεται μάλιστα από το Σύνταγμα και ταυτόχρονα να απαγορεύεται με απόφαση Δικαστηρίου;
Πώς μπορεί να έχουμε Δημοκρατία και ταυτόχρονα επιστράτευση  εργαζομένων;
Πάνε αυτά τα δύο μαζί;
Αυτό είναι δημοκρατικό Black out….
Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες προσθέτουμε τις δυνάμεις μας στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης των 120 υπογραφών από Βουλευτές για δημοψήφισμα, ώστε να πετύχουμε ένα μεγάλο και διαρκές κυβερνητικό “black out” .
Δεν θα επιτρέψουμε το «μεγάλο σκάνδαλο της μικρής ΔΕΗ» που γίνεται στο όνομα του ανταγωνισμού και που στην πραγματικότητα είναι το «αντίδωρο στους δωρητές και μεγαλοδανειστές και των συναποτελούντων κομμάτων της συγκυβέρνησης».
Η «μικρή» ΔΕΗ και το «δώρο δισεκατομμυρίων» που προσφέρουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος στους «γνωστούς – άγνωστους» διαπλεκόμενους νταβατζήδες, βαστάζοι της κυβέρνησης τους
Ν. Νικολόπουλος: «Ας απαντήσει ο Α. Σαμαράς πότε έλεγε αλήθεια;
Όταν χαρακτήριζε λάθος την πώληση του 17% της ΔΕΗ ή τώρα;»
Τέλος, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΧΡΙ.Κ.Α. Γ. Κανελλάκη φέρνει μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου την αποκάλυψη του δημοσιογραφικού site usay.gr , όπου δημοσιεύει την έκθεση της Standard and Poors : «Αυτή την ΔΕΗ λέτε “χρεοκοπημένη”;», με την υπογραφή του γνωστού και έγκυρου δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου Άκη Παυλόπουλου που πιστοποιεί το γνήσιο της έκθεσης – ντοκουμέντο.
Συγκεκριμένα ο Γ. Κανελλάκης τονίζει:
«Αύριο το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα καταθέτει στην Βουλή ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με αφορμή την νέα μεγάλη πρόκληση, που αγγίζει τα όρια της απάτης.
Η έκθεση – ντοκουμέντο του usay αποκαλύπτει ένα σκάνδαλο μεγατόνων που θα φτάσει και στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος και τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ ενώ έχουν στα χέρια τους την έκθεση της Standard and Poors που αναβάθμισε πρόσφατα τη ΔΕΗ αναγνωρίζοντας ότι η πιστοληπτική της ικανότητα είναι μεγαλύτερη και από της ίδιας της χώρας.
Είναι τεράστια τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν ως προς την σκοπιμότητα της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας που εμφανίζει την ΔΕΗ χρεοκοπημένη και ανήμπορη να αναταχθεί εάν δεν πουληθεί το 30%.
Ακόμα μείζονα ερωτήματα  για το κόστος αυτού του 30%, που -από κυβερνητικές πηγές- προσδιορίζεται στο 1,5 δις, όταν ο διεθνής οίκος στην έκθεσή του, μόλις τον Απρίλιο, αναβαθμίζει τη ΔΕΗ κατά 3 μονάδες!!
Σε αυτά τα ερωτήματα ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α.Νίκος Νικολόπουλος με γραπτή ερώτηση που καταθέτει αύριο στην Βουλή καλεί τους Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλο, Γκ. Χαρδούβελη και Γ. Μανιάτη να απαντήσουν στην Εθνική αντιπροσωπεία.
Στα ίδια ερωτήματα ζητά με μηνυτήρια αναφορά, προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Δικαιοσύνη να αναζητήσει τις πρέπεουσες απαντήσεις, διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα.
Και μαζί με όλα τα παραπάνω, κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου του ΧΡΙ.Κ.Α. ζητάμε  ζητώ ο Α. Σαμαράς να μας πει εάν έλεγε την αλήθεια στις 12/05/2011 όταν δημόσια τοποθετούμενος τόνιζε πως: «είναι λάθος η πώληση του 17% της ΔΕΗ» και ότι η απόφαση δείχνει μόνο…. ταμειακό πανικό»!!! 


Δείτε σχετικό βίντεο : ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΠΩΛΗΣΑΙ ΑΥΤΗΝ.Η Κυβέρνηση βιάζεται να εκτελέσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει http://youtu.be/Rg-BczXZVEY