3.7.14

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής ληστεία στον Μαραθώνα


«Άρωμα» (;) Δυσωδία  τρομοκρατίας στην «επαγγελματική» ληστεία σε τράπεζα με λεία 70.000 ευρώ -Εξετάζουν την εμπλοκή είτε ασύλληπτων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», είτε ομάδας του Νίκου Μαζιώτη

«Δεν θα σας πειράξουμε, τα λεφτά της τράπεζας θέλουμε μόνο...» Αυτή η φράση που είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους τρεις δράστες της ληστείας που σημειώθηκε την Τρίτη στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην πλατεία Ηρώων στον Μαραθώνα, σε συνδυασμό με τον «επαγγελματικό» τρόπο δράσης τους, έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η ληστεία να είχε «άρωμα» τρομοκρατίας και η λεία της που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ να προορίζεται για το λεγόμενο «επαναστατικό» ταμείο.
Το χρονικό της ληστείας
Η ληστεία έγινε λίγο μετά από τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Τρεις δράστες, οι οποίοι φορούσαν αποκριάτικες μάσκες μπήκαν στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα. Οι ληστές μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά, άδειασαν το χρηματοκιβώτιο που ήταν ανοιχτό, το ΑΤΜ, τα ταμεία και έφυγαν με άγνωστο όχημα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν, ότι απ’ έξω υπήρχε συνεργός τους, ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.
"Βλέπουν Πυρήνες και ομάδα Νίκου Μαζιώτη"
Οι αστυνομικοί της σήμανσης εξετάζουν εξονυχιστικά τους χώρους της τράπεζας στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν αποτυπώματα και DNA των τριών δραστών, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και οι καταθέσεις των υπαλλήλων. Εάν αποδειχτεί ότι δεν πρόκειται για ληστεία που διέπραξαν ποινικοί, τότε ύποπτοι θεωρούνται, σύμφωνα με την αστυνομία, ασύλληπτοι «Πυρήνες της Συνωμοσίας της Φωτιάς», αλλά και η ομάδα του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη. Την έρευνα της ληστείας έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική.

http://e-press-room.blogspot.gr/