22.7.14

Επιστράτευση κήρυξε η Ουκρανία - Προσπαθούν να βρουν στρατό

ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΡΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

Η Ουκρανία κήρυξε γενική επιστράτευση μέχρι τις ηλικίες των 50 ετών σε μια προσπάθεια να μπορέσει να βρει στρατεύματα ώστε να καταλάβει τις δύο μεγάλες πόλεις της Νεας Ρωσίας του Λούγκανσγκ και του Ντονέτσκ, και υπό τις οδηγίες των ΗΠΑ προσπθεί να σύρει την Ρωσία σε πόλεο, διαρρέοντας ανυπόστατα ότι ρωσικά στρατεύμτα συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Ουκρανία, απέναντι από το Ντονέτσκ.
 
"Περισσότεροι από 40.000 ρώσοι στρατιώτες και εκατοντάδες βαρέα όπλα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα", δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας Αντρίι Παρούμπιι ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε προεδρικό διάταγμα για την επιστράτευση εφέδρων κάτω των 50 ετών για να πολεμήσουν τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία και να υπερασπισθούν τα σύνορα της χώρας τους έναντι της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Ρωσία.
 
"Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, υπήρξε μια νέα ανάπτυξη και ενίσχυση των στρατευμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 41.000 ρώσοι στρατιωτικοί στα σύνορα με την Ουκρανία στο βορρά, στην ανατολή, στο νότο και στην Κριμαία", την ουκρανική χερσόνησο που επανενώθηκε το Μάρτιο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Παρούμπιι.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, 150 ρωσικά άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα και 500 συστήματα πυροβολικού βρίσκονται κοντά στα σύνορα απέναντι από το Ντονέτσκ.
 
Ο Παρούμπιι μίλησε ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε στη συνέχεια διάταγμα του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για επιστράτευση.Βουλευτής που θέλησε να καταψηφήσει την επιστράτευση τον έβγαλαν "σηκωτό" έξω από το κοινοβούλιο, καθιστώντας κατανοητό το επί[εδο δημοκρατίας στο ναζιστικό Κίεβο.
 
Είναι εμφανές το πρόβλημα του ουκρανικού Στρατού να μπορέσει να επανδρώσει τις μονάδες του, και να καταφέρει συντριπτικά χτυπήματα στους ρωσόφωνους.Υπό την αμερικανική καθοδήγηση παρουσιάζει πάλι την ψευδή εικόνα συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα, σε μια προσπάθεια να πείσει τους δυτικούς Ουκρανούς ότι επίκειται επέμβαση, αλλά και για να στοχοποιηθεί η Ρωσία, στην δυσμενή λόγω απίστευτης προπαγάνδας συγκυρία, μετά την πτώση του Boeing.Και μια που μιλάμε για προπαγάνδα στις ΗΠΑ, στον αμερικάνικο λαό του ρωσόφωνους τους αποκαλούν Ρώσους έποικους, για να φαίνεται ότι είναι ξένοι, και ότι δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Φυσικά για όποιον γνωρίζει ιστορία αυτό είναι ψευδές, αφού το Κίεβο ήταν η γενέτειρα των Ρως, αλλά οι Αμερικανοί ξέρουν ότι ελάχιστοι γνωρίζουν ιστορία.
 
defencenet.gr