3.7.14

Ιδεολόγος του Τζιχάντ προειδοποιεί για «λουτρό αίματος»

Η εξόντωση του "Χαλιφάτου" εν τη γενέσει του, είναι υποχρέωση όλου του ελευθέρου κόσμου.
Α/Αλ
Ένας από τους σημαντικότερους ιδεολόγους του τζιχάντ κατήγγειλε τη διακήρυξη ενός «χαλιφάτου» στο Ιράκ και τη Συρία από μία ριζοσπαστική σουνιτική οργάνωση, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ύπαρξης λουτρού αίματος.

«Άραγε όλοι οι μουσουλμάνοι μπορούν να βρουν καταφύγιο σε αυτό το χαλιφάτο; Ή πρόκειται για μία ακονισμένο σπαθί εναντίον για κάθε διαφωνούντα;», έγραψε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και σε ιστοτόπους τζιχαντιστών ο Ίσαμ Μπαργκάουι, γνωστός και ως Άμπου Μοχάμεντ αλ Μακντίσι.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) –όπως αυτοαποκαλείται πλέον η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ)– κήρυξαν την Κυριακή ένα «χαλιφάτο» που θα επεκτείνεται στα εδάφη που έχουν καταλάβει μεταξύ του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία και της επαρχίας Ντιγιάλα στο ανατολικό Ιράκ, και κάλεσε τους μουσουλμάνους ολόκληρου του κόσμου να ορκιστούν πίστη στον αρχηγό τους.
«Μην πιστεύετε ότι μπορείτε να αναγκάσετε να σιγήσει η φωνή της δικαιοσύνης φωνάζοντας, ξεστομίζοντας απειλές και διαπράττοντας επιθέσεις» προσέθεσε απευθυνόμενος στο ΙΚ ο Μακντίσι, που αποφυλακίστηκε την 16η Ιουνίου αφού εξέτισε μια ποινή κατηγορούμενος για στρατολόγηση μαχητών για τους Ταλιμπάν.
«Συμμορφωθείτε, μετανοήστε και σταματήστε να σκοτώνετε μουσουλμάνους και να αλλοιώνετε την θρησκεία» δήλωσε ο ίδιος, προειδοποιώντας για τους «μουσουλμάνους που σκοτώνουν άλλους μουσουλμάνους».
Υπήκοος Ιορδανίας με καταγωγή από τα παλαιστινιακά εδάφη, ο Μακντίσι υπήρξε ένας εκ των μεντόρων του Άμπου Μούσαμπ αλ Ζαρκάουι, του πρώην αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, από τον οποίο αργότερα διαχώρισε την θέση του εξαιτίας ιδεολογικών διαφορών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διακήρυξη ενός «χαλιφάτου» συνιστά μια πρόκληση προς την Αλ Κάιντα, την εξουσία της οποία αμφισβητεί ανοικτά το ΙΚ, και θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια μάχη για τον έλεγχο του παγκόσμιου δικτύου εξτρεμιστών.

http://e-press-room.blogspot.gr/