12.7.14

Χειρόφρενο τραβούν τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα


Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την Δευτέρα 14 Ιουλίου καθώς έχουν να πληρωθούν εδώ και ένα μήνα
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την Δευτέρα 14 Ιουλίου, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν εδώ και ένα μήνα και το ελληνικό δημόσιο οφείλει στον Οργανισμό περίπου 125 εκ. ευρώ, από τις τακτικές επιχορηγήσεις των ετών 2010- 2013.
 Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ:

«Σε συνέχεια του από 4.7.2014 Δελτίου Τύπου του Οργανισμού μας, με το οποίο γνωστοποιήθηκε ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ αποφάσισε την έναρξη κινητοποιήσεων και επειδή το Ελληνικό Δημόσιο σε καμία θετική ενέργεια δεν προέβη για την επίλυση των προβλημάτων μέχρι  και σήμερα, παρά τις προσπάθειες του ΟΑΣΘ να εξευρεθεί λύση, σας ενημερώνουμε ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 14.7.2014.
Δυστυχώς, το Ελληνικό Δημόσιο από το έτος 2010 δε συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του από την συναφθείσα από 30.04.2001 οικονομική συμφωνία μεταξύ Αυτού και του ΟΑΣΘ, όπως αυτή ισχύει σήμερα, με αποτέλεσμα ο ΟΑΣΘ να έχει φθάσει, από υπαιτιότητα του Ελληνικού Δημοσίου, σε οικονομικό αδιέξοδο. Σήμερα εκκρεμεί η πληρωμή της με αριθμό 18/2013 ομόφωνης, οριστικής, τελεσίδικης και αμετάκλητης Διαιτητικής απόφασης, με την οποία υποχρεώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει στον ΟΑΣΘ το συνολικό ποσό των 49.813.406,87 ευρώ ως υπόλοιπο αντισταθμιστικής καταβολής για τη χρήση των ετών 2010 και 2011. Επίσης, εκκρεμεί η καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο προς τον ΟΑΣΘ ενός σημαντικά μεγάλου ποσού ως υπόλοιπο αντισταθμιστικής καταβολής για τη χρήση των ετών 2012 και 2013.
Παρά την επίσχεση εργασίας δεν θα διακοπεί η εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.
Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη και την κατανόηση από όλους τους πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης για την ταλαιπωρία τους, πλην, όμως, αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπαιτιότητα του Ελληνικού Δημοσίου».

 defencenet.gr